Hustopeče: První říjnový víkend poteče burčák proudem

11.09.2018 6:32

Hustopeče budou první říjnový víkend tradičně žít Burčákovými slavnostmi, které ve čtvrtek 4. října odstartují už 24. ročník.

Hustopeče: První říjnový víkend poteče burčák proudem
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Zábava všeho druhu se soustředí kolem Dukelského náměstí. To se zahalí do středověkého hávu, nebude chybět historické tržiště, přehlídka tradičních řemesel, zvěřinec a především mázhausy plné burčáku. Třídenní oslavy bouřlivého moku slibují pořádnou dávku recese, vystoupení hudebních kapel, divadelníků a kejklířů.

Přinášíme vám kompletní program Burčákových slavností, který svou pestrostí cílí na všechny návštěvníky. Slavnosti zahájí ve čtvrtek pásmo Hustopeče se baví. Od 16.00 hodin se na pódiu představí děti i dospělí z tanečních i pěveckých kroužků a v 17.30 hodin zahraje pro malé i velké divadelní soubor FOOOR pohádku Zvířátka a Petrovští. V 19.00 hodin začne koncert místní pop-rockové kapely Na2fáze a ve 20.30 hodin vystoupí kapela In Vino Musica.

Pátek: Horenská rada otevírá mázhausy, ohňová show, Hamleti
Páteční program slavností jako obvykle odstartuje v 17.00 hodin divadelním představením. Tentokrát se můžete těšit na hru Vojna není kojná v podání souboru S. P. G. Old Guard. Přesně 18.00 hodin zazní z radnice uvítací fanfáry a horenská rada se vydá otevřít všechny burčákové mázhausy a nezapomene se poklonit kvasince vinné. Degustaci burčáku poté umocní od 20.00 ohňová show a od 20.30 hodin koncert kapely Hamleti. Pokud máte chuť vyměnit burčák za víno, stavte se na malou scénu na nádvoří domu U Synků, kde se od 17.00 do 23.00 hodin koná ochutnávku vín regionálních vinařů. Od 18.30 hodin zde zazní lidové písně v podání Café Baret a od 21.00 koncert kapely Víťův brácha.

Sobota: Středověký jarmark, historický průvod, zasedání Burčákové unie, Walda Gang, Jelen
Během sobotního dopoledne se náměstí změní ve středověký jarmark, atmosféru dokreslí dobová hudba Tempus nebo Café Baret, nebude chybět ani pravé rytířské klání a zasedání Burčákové unie. Po obědě bude následovat folklórní pásmo doprovázené cimbálkou Jana Bradáče a od 13.00 hodin se bude u Centra volného času Pavučina řadit historický průvod, který po půl druhé dorazí na Dukelské náměstí. Po pásmu Laškovně i vážně o víně a historii vystoupí v 15.30 hodin harmonikářka Tereza Škrháková, kterou na pódiu o hodinu později vystřídá kapela The Tap Tap. Poté se bude promítat retrospektivní ohlédnutí za uplynulými ročníky a v 18.45 hodin roztančí náměstí rocková kapela Walda Gang. Program 24. Burčákových slavností uzavře česká akustická skupina Jelen.
Zábavu pro děti bude celý den poskytovat Šapitó na parkovišti u Staré pošty. Od 10.00 hodin se zde budou střídat pohádky s kouzelnickými vystoupeními a kejklíři. Stejně jako v pátek nabídne hudební program i nádvoří domu U Synků. K ochutnávce vín zahraje flašinetář Jan Bondra, dobová hudba Tempus, harmonikářka Tereza Škrháková, cimbálka Radošov a kapela Midnight Cofee Session.

Navštivte třídenní oslavy bouřlivého moku!

Vstupenky jsou v předprodeji k dostání v Turistickém informačním centru Hustopeče, v síti Ticketstream nebo přes portál SMS Ticket. Do 4. října máte možnost zakoupit zvýhodněné vstupné na oba dva dny slavností za 150 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…