Hustopeče: Sál v prvním patře budovy kina bude mít lepší akustiku

08.12.2022 7:34 | Tisková zpráva

Radní se sešli v úterý 6. prosince na své páté schůzi. Mezi důležité body jednání patřily zlepšení akustiky malého sálu v kině, technickoekonomická studie pro budovu městských služeb i žádosti spolků a organizací o dotace z rozpočtu města 2023.

Hustopeče: Sál v prvním patře budovy kina bude mít lepší akustiku
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Melaminové panely zkvalitní akustiku sálu v prvním patře kina. „Jedná se o desky o rozměru 0,5 x 0,5 metrů, které zaměstnanci odborné firmy nalepí v místnosti na strop a zeď," vysvětlil místostarosta, Bořivoj Švásta. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí
Po lepší akustice volá prostor již delší dobu. „Letos jsme zpracovali a podali žádost o dotaci z Fondu kinematografie. Ten ale projekt nepodpořil z důvodu velkého převisu žádostí na modernizace hlavních promítacích sálů kin,“ doplnil Švásta. Zajištění příjemnější akustiky sálu, ve kterém se konají přednášky, besedy a promítání pro menší skupiny, tak zaplatí rozpočet Marketingu a kultury města Hustopeče. Vyjde na necelých 115 tisíc korun.

Radní vzali na vědomí žádosti spolků a organizací o dotace z rozpočtu roku 2023. „Nyní jednotlivé záměry rozešleme příslušným komisím rady města, kterých se daný zájem týká, k vyjádření. Definitivní slovo budou mít zastupitelé, a to zřejmě na svém plánovaném zasedání v termínu 16. února 2023,“ doplnila starostka, Hana Potměšilová.

Oblohu nad Hustopečemi rozsvítí 16. prosince ohňostroj. Celý program pod taktovkou společnosti Agrotec začne v 16 hodin vánočním programem pro děti, samotný ohňostroj odstartuje kolem 18. hodiny. A děti se můžou těšit i na pondělí 19. prosince, kdy na Dukelské náměstí dorazí v 16 hodin Coca - Cola kamion s mottem „Kouzlo darovat“. Část výtěžku z prodeje upomínkových předmětů, potravin a nápojů poputuje Červenému kříži v Česku a na Slovensku.

S cílem úspory energií zadali radní zpracování technickoekonomické studie. Z posuzovaných objektů vytipovali budovu městských služeb, a to s ohledem například na statiku, technický stav střechy, dostatečnou kapacitu NN, která je předpokladem schválení dodávek do sítě EG.D, i estetiku. „Studie navrhne fotovoltaické panely na danou užitnou plochu s konkrétním technologickým řešením a současně poslouží jako podklad pro žádost o připojení k distribuční síti, doplnil informace místostarosta, Josef Horák.

Zelenou dostal od radních participativní rozpočet „Tvoříme Hustopeče“. „Umožní občanům zapojit se do rozhodování o využití části peněz z městské kasy, a to jak podáním vlastního záměru, tak také hlasováním o jednotlivých návrzích. Harmonogram počítá se startem projektu na začátku roku 2023,“ vysvětlil Horák. Z pilotního ročníku, který se uskutečnil v roce 2021, vzešlo nové discgolfové hřiště na Křížovém vrchu. Těší se velké přízni návštěvníků a letos dokonce hostilo první oficiální turnaj amatérských hráčů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.