Ida patří městu Náchod!

28.02.2023 9:15 | Tisková zpráva

Město Náchod je oficiálně vlastníkem ochranných známek „IDA". Úřad průmyslového vlastnictví tuto skutečnost stvrdil v tomto týdnu zápisem do rejstříku ochranných známek.

Ida patří městu Náchod!
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Celkem sedm ochranných známek s označením IDA tak město může plně využívat v rámci obnovy lázeňství.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31652 lidí

Začátkem ledna letošního roku se vedení města (starosta Jan Birke, místostarostové: Jan Čtvrtečka, František Majer a Milan Vik) dohodlo s nynějším majitelem stáčírny, firmou Robot World, na jejich odkoupení, a tímto krokem je převod tzv. zpečetěn.

„Je třeba podotknout, že i nadále jsou známky předmětem soudního sporu s p. Khalifou, který uplatňuje své nároky vůči převodu stáčírny a jejímu novému vlastníkovi. Proto jsme do toho jako město vstoupili aktivně, abychom byli informováni. Co se týká ochranných známek, tak o kladném výsledku nepochybujeme, zápis vlastnictví je pro nás zásadní a věříme, že námitka spornosti bude brzy vyřešena," upřesnil starosta Jan Birke.

„Město Náchod je jediným oprávněným uživatelem vody z vrtů IDA a nikdo jiný tak tuto minerálku nabízet nemůže. Přípravy na zahájení čerpání této oblíbené minerální vody již běží a předpokládáme, že ještě v tomto roce obnovíme provoz prameníku v areálu Velkých lázní," dodal místostarosta Jan Čtvrtečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…