Inspiraci při tvorbě chytrého města čerpá Brno i ze zkušeností Norska

05.11.2016 20:42

Město Brno ve čtvrtek uspořádalo workshop na téma Smart city neboli chytré město. Workshopu s podtitulem norská a česká zkušenost se zúčastnil primátor města Brna Petr Vokřál, velvyslankyně Norského království v ČR J.E. Siri Ellen Sletner, náměstek primátora města Brna pro oblast Smart City Jaroslav Kacer i řada dalších zástupců české i norské strany.

Inspiraci při tvorbě chytrého města čerpá Brno i ze zkušeností Norska
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Hlavním cílem setkání byl přenos dobré praxe v rozvoji chytrých měst a prezentace inteligentních řešení využitelných v každodenním životě. Norskými zástupci byl představen například systém řízení odpadového hospodářství ve Stavangeru, aplikace pro parkování v Oslu či způsoby nabíjení elektromobilů. V rámci akce prezentovali svá chytrá řešení také zástupci brněnských firem. 

"Smart City se dotýká celé agendy, která se týká města. Není to jen část týkající se třeba dopravy či životního prostředí. Smart City pro nás znamená měnit přístup celého města s pomocí nových technologií," vysvětlil náměstek primátora pro Smart City Jaroslav Kacer.

Fotografie ze setkání najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…