Jablonec nad Nisou: Bazén opět láká návštěvníky

30.07.2014 21:30

Příjemnou alternativu přírodnímu koupání v nedaleké jablonecké přehradě nebo vyžití v případě nepříznivého počasí nabízí městský bazén v Jablonci nad Nisou. Po pravidelné odstávce je od 19. 7. opět otevřený. „I letos jsme letní odstávku využili pro potřebné opravy, které se nedají dělat za běžného provozu a uvolnili jsme na ně částku 1,5 milionu korun z městského rozpočtu,“ říká náměstek primátora Miloš Vele.

Jablonec nad Nisou: Bazén opět láká návštěvníky
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Práce uvnitř bazénu

„Nejzásadnější byla rekonstrukce odtokových žlábků po obvodu hlavního bazénu, ta si vyžádala 850 tisíc korun,“ prozrazuje jednatel společnosti SPORT Jablonec, s.r.o. Milan Matura. Návštěvníci ale asi změny poznají spíš na tubusu toboganu, kde došlo k výměně opláštění kolem schodiště. „Sádrokarton byl nahrazen plechovými prvky,“ doplňuje Matura a dodává, že během zimní odstávky dojde ještě letos k nátěru schodiště toboganu. Provést současně nátěr schodiště i výměnu opláštění nebylo technologicky možné. Úpravy toboganu stály 350 tisíc. Opravou prošly také další technologické části bazénu, např. akumulační nádrž nebo odtokové žlábky v sauně. V celém objektu bazénu se také v červenci malovalo a opravovaly se stropní podhledy a dlažba.

Jablonecký bazén spravuje stejně jako další městská sportoviště společnost SPORT Jablonec, s. r.o. - http://www.sportjablonec.cz/. Bazén vedle toboganů, dravé řeky a dalších atrakcí nabízí také saunu, masáže nebo solárium.

V loňském roce zavítalo do bazénu více než 150 tisíc návštěvníků. Návštěvnost v létě samozřejmě ovlivňuje počasí, průměrně se v letních měsících pohybuje kolem 12 tisíc lidí za měsíc. Výjimečný byl srpen 2012, kdy služby městského bazénu v Jablonci nad Nisou využilo téměř 17 tisíc návštěvníků.
Sluneční louka na zahradě bazénu

Zatímco byl letos v létě bazén zavřený a uvnitř se pracovalo, sluneční louka s kurtem na plážový volejbal byla ve dnech příznivého počasí otevřená nejen pro maminky s dětmi, které jsou nejčastějšími návštěvníky. I letos město v rámci prorodinné politiky nabízí prázdninovou slevu na vstupném na sluneční louku. „Sleva je připravena pro dospělého s dětmi do 120 cm. Za celodenní vstup na sluneční louku zaplatí 30 korun místo 50, děti mají vstup zdarma,“ informuje manažerka prorodinné politiky Simona Hušková.  Stejně jako vloni, je v městském rozpočtu pro tento účel vyčleněno 30 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…