Jablonec nad Nisou: Do konce listopadu bude dolní centrum průjezdné

13.11.2020 11:07

Jáma v části Anenského náměstí stále brání tomu, aby plocha mohla být dokončená a otevřená pro automobilový provoz i chodce. Ukončení zemních prací brání fakt, že je třeba dobře prozkoušet nový zrekonstruovaný vodovodní řad. Časový posun způsobily nečekané a v historických plánech nevyznačené části starých dešťových svodů v havarijním stavu.

Jablonec nad Nisou: Do konce listopadu bude dolní centrum průjezdné
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Uzavírka Anenského náměstí měla podle původního předpokladu trvat do konce října. V těchto dnech už se měly automobily prohánět po finálním povrchu v celé šíři vozovky. Tak to ale není.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

„V současné době prošel zkouškou nový vodovodní řad, který byl ve středu 11. listopadu uveden do provozu. Proto bylo možné uzavřít poslední výkopy, které čekaly na propojení nového vodovodu. V týdnu od 16. do 20. listopadu budou s ohledem na klimatické podmínky provizorně zaasfaltovány veškeré rýhy v komunikaci. Finální povrch v celé ploše komunikace město provede příští stavební sezónu,“ říká náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček.

Už teď jsou průjezdné ulice Fügnerova a Budovatelů až za hotel Merkur. Ulicí Kostelní se dá jet směrem k Anenskému náměstí a odbočit vlevo do ulice Soukenná, nebo vpravo do ulice Budovatelů, která je po hotel obousměrná, nebo dále pokračovat jednosměrnou ulicí Fügnerovou.

V ulici U Zeleného stromu vedle Anenského náměstí je zrekonstruovaná síť plynovodu i vodovodu. „Hotová je dešťová kanalizace, kde se nečekaně objevila část té historické, jež byla v havarijním stavu. Narazilo se na ni v souvislosti s výkopem, který vyhloubil správce plynovodu pro nové vedení,“ uzavírá náměstek Roubíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…