Jablonec nad Nisou: Dotace z městského rozpočtu jsou schváleny

22.02.2020 14:49

Zastupitelé schválili víceleté dotace pro leta 2020-2023 pro subjekty z oblasti tělovýchovy, kultury, sociální a zdravotní péče, výchovy a vzdělávání v celkovém objemu 24,4 mil. korun.

Jablonec nad Nisou: Dotace z městského rozpočtu jsou schváleny
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Zatímco jednoleté dotace čerpají subjekty kulturní, ty víceleté jsou určené subjektům, které získávaly podporu i v minulosti každoročně, svou činnost vykonávají na území města minimálně po dobu pěti let, systematicky pracují s dětmi a mládeží do 18 let a v oblasti sportu se starají o významné sportovní areály na území města.

Seznam příjemců čtyřletých dotací i subjektů navržených na poskytnutí jednoleté individuální dotace na činnost v oblasti kultury schválili radní loni v říjnu. „Ty subjekty, kterým jsou dotace schváleny, nemohou podle daných pravidel v těchto letech žádat o dotaci na činnost z jiných vyhlášených dotačních programů. Mohou však podávat žádosti o dotaci do dotačních programů na akce,“ upozorňuje náměstek primátora pro oblast humanitní a sociální David Mánek s tím, že ostatní subjekty mohou žádat o dotaci do všech dotačních programů, které schválilo zastupitelstvo města.

Jablonec

V oblasti sociální tak město víceletým dotačním programem podpoří například Český červený kříž, Jablíčko – centrum pro rodinu nebo Hospic sv. Zdislavy. V oblasti výchovy a vzdělávání získal podporu Junák – český skaut. Z tělovýchovných subjektů město podpoří například FK Jiskra Mšeno, Ski klub, TJ Bižuterie či Fotbalovou akademie Jablonec, z.s. a na údržbu běžeckých tratí získaly víceleté dotace SKP Kornspitz a Jizerská, o.p.s. Jednoleté dotace se rozdělují v oblasti kulturní a zde jsou rozdělené mezi Dům česko-německého porozumění, Jabloneckou kulturní obec, z.s., Ladislava Nováka a Městskou galerii MY.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…