Jablonec nad Nisou: Druhý rok projektu asistentů prevence kriminality

01.02.2020 6:32

Projekt jablonecké městské policie (MP) Asistent prevence kriminality, který cílí na skupiny lidí ve vytipovaných lokalitách a snaží se minimalizovat hrozbu sociálního vyloučení, má za sebou další rok. Je rozložený do tří let a MP na něj získala dotaci Ministerstva vnitra ve výši 1,7 mil. korun.

Jablonec nad Nisou: Druhý rok projektu asistentů prevence kriminality
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Asistenti prevence kriminality mají za úkol hovořit s obyvateli Jablonce ve vytipovaných lokalitách, pomáhat jim změnit způsob života a tím minimalizovat hrozbu sociálního vyloučení. Asistenti se významnou měrou podílejí na prevenci kriminality ve městě, přispívají k ochraně a bezpečnosti osob a majetku,“ uvádí manažer prevence kriminality MP Tomáš Svačina.

Na projekt Asistent prevence kriminality získalo statutární město Jablonec nad Nisou v roce 2018 dotaci Ministerstva vnitra ČR pro víceleté financování na roky 2018 -2020 v celkové výši 1 648 tis. korun. „Financováni jsou z něj dva asistenti, jejichž činnost každý den plánuje a kontroluje mentor - strážník městské policie,“ konstatuje Svačina s tím, že místa, kde asistenti pracují, pečlivě vybírají zástupci MP, státní policie magistrátu.

„K nejčastějším lokalitám patří zejména ulice Dlouhá, Revoluční, Horská, Podhorská, Pionýrů, Janovská, Na Vršku, Dolní náměstí, autobusové nádraží, Tyršovy sady a obchodní dům Centrál,“ uzavírá Tomáš Svačina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…