Jablonec nad Nisou: Jak se bránit šikaně vysvětloval preventista městské policie

26.02.2021 10:02

První náznaky šikany se objevily v jedné z jabloneckých základních škol. Starší děti utiskovaly ty mladší a slabší v parku nedaleko školy. Proto se preventista jablonecké městské policie rozhodl uspořádat pro žáky druhých tříd besedu na téma šikana a obrana proti ní.

Jablonec nad Nisou: Jak se bránit šikaně vysvětloval preventista městské policie
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Parta starších dětí si vyhlédla děti z nižších ročníků a chovala se k nim tak, že už to nemělo daleko k šikaně. Konflikty neprobíhaly přímo ve škole, ale v parku těsně sousedícím se školními pozemky,“ říká preventista MP Miloslav Lejsek. Ten zašel za žáky druhých tříd, tématem pohovoru byla právě šikana a obrana proti ní. „S dětmi jsme hovořili o tom, jak střetům předcházet, jaké zásady dodržovat při cestě ze školy a komu oznámit, že se děje něco nepřístojného,“ dodává.

Přednáška městského strážníka-preventisty se stala součástí projektu školní psycholožky nazvaného Bezpečně sám ze školy. „V rámci projektu jsme dětem ukázali také možnosti městského kamerového a dohlížecího systému, který nyní v inkriminovaný čas sledovat místo, na němž k projevům šikany dochází,“ připomíná Lejsek s tím, že debaty se zúčastnilo 75 dětí z druhých tříd. „V budoucnu plánujeme rozšířit osvětu o šikaně a účinné obraně proti ní i do dalších tříd, které se do škol vrátí po rozvolnění vládních opatření,“ slibuje Miloslav Lejsek z oddělení prevence kriminality MP Jablonec nad Nisou. Kromě kamery se na problematickou oblast zaměří také strážník-okrskář. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…