Jablonec nad Nisou: Jste už registrováni k poplatku za odpady?

13.01.2022 11:07 | Tisková zpráva

Od Nového roku začala v Jablonci nad Nisou platit nová povinnost registrace k poplatku za odkládání komunálního odpadu z nemovité věci. Plátci jsou povinni se zaregistrovat do 15. ledna 2022. Přesto více než 2000 plátců svou povinnost ještě nesplnilo.

Jablonec nad Nisou: Jste už registrováni k poplatku za odpady?
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Ačkoli bylo možné se k poplatku za komunální odpad z nemovitosti zaregistrovat už od září, mnoho plátců svou povinnost nesplnilo. K datu 12. ledna chybí registrace ještě 2100 subjektů,“ konstatuje jablonecký náměstek pro ekonomiku a majetek Milan Kouřil. Překvapivě nejvíce svou zákonnou povinnost zanedbali majitelé rodinných domů.

Plátci se mohou stále registrovat, a to včetně soboty 15. ledna. Vyplněný formulář, který najdou na webu města, mohou podat osobně každý den v přízemí radnice, vchod z ulice Kamenná. Stále je možné formulář v obálce s označením ODPADY vhodit do schránky před vchodem do budovy městské policie, označené KORESPONDENCE ODPADY, zaslat jej prostřednictvím datové schránky, ID datové schránky je wufbr2a, či poštou, pak je rozhodující razítko s datem podání.

Plátcem poplatku za odpad je společenství vlastníků jednotek (SVJ) nebo vlastník nemovitosti (domu, bytu, bytového domu, chalupy). Dvojici nových obecně závazných vyhlášek o obecním systému nakládání s odpady a o místním poplatku za odkládání odpadu z nemovité věci schválili zastupitelé v červnu loňského roku. Od 1. ledna 2022 tak v Jablonci nad Nisou platí zpoplatnění kapacity odpadových nádob v litrech na poplatníka se sazbou 0,80 Kč za litr, přičemž minimální kapacita činí měsíčně 60 litrů na osobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…