Jablonec nad Nisou: Klienti kvitovali redukci vstupu kladně

29.10.2020 16:00

V pondělí 26. října byl jablonecký magistrát, konkrétní správní odbor v Komenského ulici, nucen přistoupit k regulaci počtu přítomných klientů v budově v době úředních hodin. Ty jsou stanovené na pondělí a středu vždy v rozmezí 8-11 a 15-17 hodin.

Jablonec nad Nisou: Klienti kvitovali redukci vstupu kladně
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Vpouštěli jsme občany do úřadu jednotlivě kvůli omezené kapacitě čekáren. Vše probíhalo v klidu a lidé byli perfektní,“ pochvaluje si vedoucí odboru správního Petr Karlovský. Veřejnost stála poklidně ve frontě před úřadem a dodržovala dvoumetrové vzdálenosti. „V drtivé většině byli velmi disciplinovaní a dokonce nám říkali, že to máme výborně zorganizované,“ doplňuje Karlovský, který připouští, že se vždy najde nějaký nespokojenec.

Ve stanovených úředních hodinách, platných po dobu nouzového stavu, je na odbor správní vpouštěno maximálně pět osob na jedno poschodí. „K tomuto opatření jsme museli přistoupit, protože klienti využívali oficiální úřední hodiny v maximální míře bez ohledu na akutní naléhavost vyřízení svých záležitostí,“ vysvětluje vedoucí odboru správního. Kromě úředních hodin je možné si v nezbytně nutných záležitostech sjednat schůzku mimo úřední hodiny, pokud však není osobní jednání opravdu nutné, pak je možné některé záležitosti vyřídit elektronicky.

Jestliže skončila platnost občanského průkazu v době nouzového stavu, je automaticky prodloužená do jeho konce. Řidičské průkazy, jimž končí platnost v těchto dnech, ji mají prodlouženou do konce března příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…