Jablonec nad Nisou: Kokonín bude mít kanalizaci

22.03.2018 10:01

Severočeská vodárenská společnost, a. s., (SVS) připravuje společně s Jabloncem odkanalizování Kokonína. Pokud se majitelé bytových či rodinných domů chtějí na nové stoky připojit, je třeba, aby už nyní zahájili přípravy na budování vlastních přípojek.

Jablonec nad Nisou: Kokonín bude mít kanalizaci
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Termín realizace projektu Jablonec nad Nisou, Kokonín – odkanalizování na ČOV Rychnov záleží na poskytnutí dotace a výběru dodavatele, ale předpokládá se období let 2019 - 2021. SVS s městem uzavřela smlouvu o spolupráci, které předcházela příprava projektové dokumentace stavby Kokonín - odstranění kanalizačních výustí, jež se dotkne ulic Rychnovská, Letní, Kaštanová, Jasanová, části ulic Schovaná, Dubová a Kavanova.

Součástí projektové dokumentace a následné realizace stavby budou nové kanalizační stoky, na které se přepojí existující kanalizační přípojky, tedy přípojky dnes již odkanalizovaných objektů bytových či rodinných domů,“ říká náměstek primátora Lukáš Pleticha a dodává, že podle projekční kanceláře SČVK, a. s., nejsou součástí projektu nové přípojky objektů, které prozatím likvidují splaškové vody individuálně.

„Pokud budou mít vlastníci bytových či rodinných domů zájem napojit se na nové stoky již v průběhu stavby, kdy to vyjde každého stavebníka nejlevněji, je nutné, aby již nyní zahájili přípravu projektové dokumentace a povolení stavby kanalizační přípojky pro svůj dům,“ apeluje na majitele domů Pleticha.

Město proto doporučuje vlastníkům nemovitostí neodkládat zahájení přípravy svých staveb a řešit ji co nejdříve. Informace o rozsahu projektové dokumentace a podkladů pro vydání povolení stavby kanalizační přípojky podají pracovníci Stavebního úřadu Jablonec nad Nisou.

Výzva statutárního města přímo navazuje na platnou právní úpravu, která umožňuje magistrátu ve své přenesené působnosti uložit ve veřejném zájmu vlastníkům pozemků nebo staveb v katastru Jablonce nad Nisou připojit se na kanalizační síť dle ustanovení zákona o vodovodech a kanalizacích. Při nesplnění takové povinnosti se majitel nemovistosti dopouští přestupku, za který mu může být uložená pokuta až do výše 50 000 Kč.

Podrobné mapky projektu naleznete ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…