Jablonec nad Nisou: Komunikace je třeba udržovat a opravovat

08.06.2021 16:01

Oddělení správy komunikací (OSKO) technického odboru jabloneckého magistrátu nezahálí. Po jarním úklidu se pustilo do údržby a oprav komunikací, na které mají letos v rozpočtu rezervovaných 27 mil. korun.

Jablonec nad Nisou: Komunikace je třeba udržovat a opravovat
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„V ulici Uhelná se v současné době opravuje plynovod, který byl v havarijním stavu. Oprava by měla trvat do 14. června a pak komunikaci předáme technickým službám, které opraví povrch vozovky,“ říká vedoucí oddělení správy komunikací Martin Černý.

Další oprava havarijního stavu plynovodu je plánována v ulici Zelená. „Práce na této havárii bude rozdělená do etap v průběhu celých prázdnin. Nového povrchu vozovky se tak lidé dočkají v září,“ doplňuje Černý. 

Hotová je oprava chodníku ve Mšeně v ulici Mechová, na niž plánuje OSKO navázat další opravou v této lokalitě, a to chodníku v ulici Mozartova. „Ta by se v případě příznivého vývoje financí měla uskutečnit buď ještě letos, nejpozději však na jaře příštího roku,“ připomíná vedoucí OSKO s tím, že ještě letos oddělení má v plánu dokončit opravy chodníku podél silnice I. třídy v ulici Prosečská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…