Jablonec nad Nisou: Magistrát představil výsledné řešení parku v Pasekách

29.07.2021 15:11

V rámci pravidelného plánování s veřejností se dočká obnovy park v Jabloneckých Pasekách. Na projektu, který vzešel z návrhů občanů při zjišťování potřeb v jednotlivých lokalitách města a byl zařazen do participativního rozpočtu, spolupracuje město s osadním výborem Šumava a Jablonecké Paseky.

Jablonec nad Nisou: Magistrát představil výsledné řešení parku v Pasekách
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Než byl vytvořený odborný návrh nové podoby parku rozkládajícího se u vodního toku, sešli se všichni zúčastnění – zástupci veřejnosti i pracovníci magistrátu, loni v červnu na místě, aby si řekli, co je zde třeba. Návrh prošel několikrát připomínkováním, finální projekt konzultoval magistrát s osadním výborem znovu letos těsně před prázdninami.

„Shodli jsme se, že kromě míst k sezení jsou v parku nutné také stojany na kola, aby cyklisté, kteří touto lokalitou projíždí, zde na lavičkách mohli posvačit a zároveň aby si měli kam svá kola odložit,“ konstatovala vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová.

Po realizaci projektu se park prosvětlí, objeví se tu nové trvalkové záhony, keře a nový mobiliář. Z původní zeleně zůstanou pouze rododendrony kolem památníku, ošetřená bude i vzrostlá zeleň.

Projekt Zlepšení strategického řízení a plánování udržitelného rozvoje v Jablonci nad Nisou je spolufinancován z EU z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…