Jablonec nad Nisou: Město opět doplní prázdninovou péči o předškoláky

16.04.2012 16:27

Jablonecké mateřské školy přeruší od 9. července do 24. srpna na sedm týdnů provoz. V této době se o děti postará střídavě sedm mateřských škol a prázdninový provoz doplní ještě registrovaní poskytovatelé péče o děti, kteří se mohou až do 16. května ucházet o registraci.

Jablonec nad Nisou: Město opět doplní prázdninovou péči o předškoláky
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Sedm mateřských škol se v létě bude střídat po týdnu podle stanoveného harmonogramu, který zohledňuje počet přihlášených dětí v jednotlivých týdnech. Kromě školek však mohou rodiče volit právě ze seznamu registrovaných poskytovatelů. Tento systém prázdninové péče město nabízí rodičům předškoláků už od roku 2009, ve kterém získalo i titul Obec přátelská rodině. 

„Město nyní opět vyzývá k registraci subjekty, které mají oprávnění pečovat o děti předškolního věku. Pokud splní všechny požadavky, doplní prázdninovou nabídku v době, kdy mateřské školy přeruší provoz a služby předškolákům bude poskytovat v každém prázdninovém  týdnu vždy jedna náhradní školka. Tyto subjekty  se mohou přihlásit do 16. května na oddělení školství, kultury a sportu jabloneckého magistrátu,“ vysvětluje Zdena Květová, vedoucí oddělení školství, kultury a sportu. Pokud žadatel o registraci splní dané podmínky, uzavře s ním město smlouvu. Podle ní mu pak město přispěje sto korun za každé předškolní dítě a den. Smlouva se ale nevztahuje na služby poskytované o víkendu. „Podmínkou je, že dítě bude docházet ke smluvnímu poskytovateli nejméně na čtyři hodiny denně, ve školním roce 2011/2012 navštěvovalo některou z jabloneckých mateřských škol a jeho rodič doložil vyplněné potvrzení o docházce a bezdlužnosti vydané kmenovou mateřskou školou,“ dodává Květová

V roce 2009 vyčlenilo město na náhradní prázdninovou péči o předškoláky v rozpočtu částku 360 tisíc korun. „V letech 2009 až 2011 bylo z této sumy vyčerpaných pouze 196 tisíc korun, a tak zůstatek 164.000 Kč jsme převedli do kalendářního roku 2012,“ konstatuje náměstek primátora Petr Tulpa. 

Bližší informace o výzvě k podávání přihlášek do seznamu registrovaných poskytovatelů péče o předškolní děti jsou na www.mestojablonbec.cz a www.jabloneckarodina.cz.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …