Jablonec nad Nisou: Na magistrátě vznikne kancelář architektury města

29.11.2022 7:29 | Tisková zpráva

Jablonečtí radní schválili změnu organizační struktury magistrátu. Novinkou, která na úřadě dosud chyběla, je kancelář architektury města. Tu bude mít v gesci náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

Jablonec nad Nisou: Na magistrátě vznikne kancelář architektury města
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Kancelář architektury města doplní zkušený tým úředníků odboru investic o kreativní odborný pohled na podobu města,“ popisuje nové oddělení náměstek Chuchlík, který si od jeho vzniku slibuje vytvoření urbanistické a architektonické koncepce města, kvalitní přípravu zadání projektů i promyšlené drobné zásahy a zlepšení veřejného prostoru.

„Impulsem pro vytvoření takového pracoviště byla jak čtyřletá zkušenost s rozsahem práce jednoho externího městského architekta, tak příklad jiných měst, kde činnost obdobné kanceláře přinesla pozitivní výsledky“ dodává Jakub Chuchlík, jenž věří, že se díky kanceláři architektury města bude dařit příprava a organizace architektonických soutěží a že takto připravované projekty budou mít hladší a plynulejší realizaci. Díky kanceláři architektury by se mělo podařit standardizovat podobu městských povrchů nebo mobiliáře.

Už v prosinci chce magistrát vyhlásit výběrové řízení na dva referenty a vedoucího oddělení. „Vzděláním by to měli být architekti. Současný městský architekt by měl být součástí týmu zatím externě. Jedním z bodů funkční náplně nového oddělení bude také spolupráce s fakultou architektury Technické univerzity v Liberci,“ uzavírá náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

Jablonecký magistrát bude mít k datu 1. prosince celkem 337 zaměstnanců, přičemž 237 je pracovníků plnících úkoly úřadu a 100 vykonává veřejně prospěšné práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.