Jablonec nad Nisou: Necelých devět milionů jde na sociální služby

23.11.2020 11:07

Jablonečtí zastupitelé schválili Dotační program na podporu registrovaných sociálních služeb z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na rok 2021. Dotace jsou určené k financování běžných nákladů souvisejících s poskytováním sociálních služeb. Celkem město ze svého rozpočtu rozdělí 8,6 milionu korun.

Jablonec nad Nisou: Necelých devět milionů jde na sociální služby
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Administrátorem žádostí je oddělení sociálních služeb, žádosti bude přijímat od 4. do 18. ledna na předepsaném formuláři, který je ke stažení na městském webu,“ říká náměstek primátora pro oblast sociální David Mánek. Žádosti je možné podat datovou schránkou nejpozději do 18. 1. 2021 do 17 hodin (ID datové schránky: wufbr2a) nebo e-mailem se zaručeným elektronickým podpisem na adresu epodatelna@mestojablonec.cz.

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí

„Žádosti se hodnotí dvoukolově, základní požadavky hodnotí oddělení sociálních služeb, odborné požadavky pak řídící skupina komunitního plánování,“ vysvětluje náměstek Mánek. Konzultace a příjem žádostí probíhá od 4. do 18. ledna, do konce ledna proběhne administrativní kontrola, únor a březen je vyhrazený na hodnocení, zastupitelé je budou schvalovat v dubnu nebo květnu příštího roku.

O dotaci mohou žádat poskytovatelé sociálních služeb zapsaní v registru s tím, že jimi poskytované sociální služby jsou v souladu se Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2021–2023, 4. komunitním plánem sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2020–2023 a Akčním plánem 2021, který zastupitelé schválili na stejném jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…