Jablonec nad Nisou: Opravy komunikací ve městě jsou v plném proudu

22.04.2020 9:36

Údržbu komunikací po zimní sezóně zahájilo statutární město Jablonec nad Nisou opravami ulic, které slouží jako objízdné trasy kvůli uzavírkám křižovatek Rádelský mlýn nebo Budovatelů-Poštovní. Oddělení správy komunikací letos hospodaří s částkou 19 milionů korun.

Jablonec nad Nisou: Opravy komunikací ve městě jsou v plném proudu
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Hotová je první fáze oprav v tzv. obrazcích, během které se nám podařilo opravit ulice sloužící jako objízdné trasy pro uzavírku jabloneckého ramene křižovatky Rádelský mlýn, ale i pro uzavírku křižovatky Budovatelů-Poštovní,“ upozorňuje vedoucí oddělení správy komunikací Martin Černý. Vyspravené tak jsou ulice Belgická, Riegrova a Ladova. „Dále se bude standardně pokračovat údržbou komunikací I. a II. tříd a těch, po kterých vedou linky městské hromadné dopravy,“ dodává Černý. V současné chvíli technické služby provádějí údržbu vozovek například v ulicích Palackého, Rýnovická, Na Roli a pokračovat budou postupně dále do Mšena.

Kromě běžných oprav a údržby se oddělení zaměřuje také ne velkoplošné opravy komunikací. Původně na ně bylo v letošním městském rozpočtu vyčleněno 10 milionů korun. Kvůli přesunům položek do finanční rezervy počítá oddělení zatím s miliony šesti.

„Naše záměry velkoplošných oprav nerušíme, ale část časově zbytných výdajů jsme v rámci rozpočtu přesunuli do nové rezervy, určené na obranu proti pravděpodobnému významnému propadu daňových příjmů měst a obcí v roce 2020,“ konstatuje ekonomický náměstek Milan Kouřil. „Situaci budeme průběžně v řádu týdnů vyhodnocovat, na příznivé změny ekonomiky operativně reagovat a k plánovaným opravám a investicím se budeme vracet,“ dodává náměstek, podle kterého ani po uvolnění vládních opatření není možné vyčíslit velikost propadu příjmů rozpočtu města.

„Na některých celoplošných opravách spolupracujeme s vlastníky inženýrských sítí. Takovým příkladem je ulice Uhelná, kde po rekonstrukci plynovodu položíme kompletně nový povrch. Dále se velkoplošné opravy budou provádět třeba v ulicích Korálková, Podlesí či Školní,“ připomíná vedoucí oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu. Kromě komunikací dostanou kompletně nový povrch také kupříkladu chodníky podél části ulice Prosečské nebo Mechové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…