Jablonec nad Nisou: Pět bříz poškodil neznámý pachatel

10.12.2020 9:36

Když město Jablonec nad Nisou zrekonstruovalo pěšinu vedoucí kolem areálu plaveckého bazénu z ulice Svatopluka Čecha do ulice Pod Skalkou, vysadilo podél ní v roce 2017 březovou alej. Tu v nedávných dnech zničil neznámý pachatel.

Jablonec nad Nisou: Pět bříz poškodil neznámý pachatel
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

O své koruny přišlo pět ze sedmi bříz, které město nechalo vysázet před třemi lety.  „Neznámý pachatel zkrátil pět stromů na polovinu – odstranil jim prakticky celé koruny. Zbyly jen kmeny s jedním či dvěma spodními patry větví,“ stěžuje se vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová. Podle jejích slov jsou takto násilně upravené břízy úplně zničené. „Takový strom je třeba vyměnit. Proto jsme celý případ oznámili a řeší jej Policie ČR.“

„Výsadba jednoho zdravého stromu stojí 8 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že vyměněno jich bude muset být pět, vznikla městu čtyřicetitisícová škoda,“ konstatuje náměstek primátora pro ekonomiku Milan Kouřil.

Poničení stromů je nepochopitelné. Jak říká Štěpánka Gaislerová, výsadba březové aleje byla v této lokalitě zvolená úmyslně, protože v okolí rostou osiky, břízy a několik dubů, takže nová výsadba druhově navazuje na stávající porosty.  Nové stromy za zničené vysadí město na jaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …