Jablonec nad Nisou: Prague Cello Quartet rozezpíval celé Eurocentrum

31.05.2019 11:33

Bohemian Rhapsody rockové kapely Queen, Thinking Out Loud Eda Sheerana nebo také hudba z filmů Forrest Gump či James Bond zněla včera Eurocentrem v Jablonci nad Nisou. V rámci zahajovacího koncertu hudebního festivalu Jablonecké tóny v podání čtyř violoncellistů Prague Cello Quartet došlo také například na ústřední píseň muzikálu Fantom opery, Ježkovo Nebe na zemi a Let čmeláka od Nikolaje Andrejeviče Rimskiho-Korsakova. Více než dvě stovky diváků odměnily quarteto potleskem ve stoje poté, co si za doprovodu violoncell zazpívaly známý hit Don't Worry, Be Happy od Bobbyho McFerrina.

Jablonec nad Nisou: Prague Cello Quartet rozezpíval celé Eurocentrum
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Jsem rád, že si na koncert našlo cestu tolik lidí, přestože jsme ho kvůli dešti byli nuceni na poslední chvíli přesunout z letní scény do sálu Eurocentra. Myslím, že to na atmosféře koncertu Prague Cello Quartet vůbec neubralo, a tak velice důstojně odstartoval celý festival,“ říká náměstek primátora pro oblast humanitní Davide Mánek, který akci zahájil a převzal nad hudebním festivalem Jablonecké tóny osobní záštitu. „S potěšením jsem sledoval nadšené publikum, ve kterém měli zastoupení nejmenší děti i starší diváci. A to je přesně cílem našeho festivalu, nabídnout hudební zážitek všem generacím,“ dodává Mánek.

Spojení klasických hudebních nástrojů s filmovými melodiemi nebo jazzovými, popovými či rockovými hity si přišlo poslechnout kolem dvou stovek diváků. Velikou odezvu měly i klasické skladby. Vážně nevážný koncert absolventi pražské Hudební akademie prokládali mluveným slovem a nenásilně vtahovali publikum do děje, což vyvrcholilo jeho zpěvem v závěru vystoupení. Absolutní tečkou za koncertem byla melodie z filmu Vinnetou následovaná bouřlivým potleskem a standing ovation. Více informací o souboru najdete na www.pcq.cz.

FESTIVAL JABLONECKÉ TÓNY

… se koná od 28. května do 13. září 2019 a volně navazuje na projekty Město plné tónů a Rok české hudby. Cílem festivalu je oživit ulice Jablonce nad Nisou hudbou různých žánrů. Koncerty se konají převážně na Mírovém náměstí a letní scéně Eurocentra.

Za hudebním zážitkem je možné zajít i do jabloneckých kostelů, na molo jablonecké přehrady nebo například na náměstí Dr. Farského. U většiny z 41 akcí je vstup zdarma, zpoplatněny jsou pouze koncerty Holky Elky (30. 5., Klub Na Rampě) a Phoenix Musicae (31. 5., kostel sv. Anny).

Hlavním organizátorem festivalu je statutární město Jablonec nad Nisou, spoluorganizátory jsou Eurocentrum Jablonec nad Nisou, Jablonecké kulturní a informační centrum a Základní umělecká škola Jablonec nad Nisou. Finančním partnerem projektu je společnost KBS Security.

Festival se koná pod záštitou náměstka primátora Davida Mánka.

Více informací o festivalu je ZDE a ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.