Jablonec nad Nisou: Rekonstrukce křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní začne až v srpnu

20.06.2019 9:15

Zahájení stavby v oblasti křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní, původně plánované na 1. července, se z důvodu zpoždění výběru jednoho z dodavatelů posouvá na začátek srpen 2019.

Jablonec nad Nisou: Rekonstrukce křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní začne až v srpnu
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Stavební práce na křižovatce ulic Budovatelů a Poštovní se skládají z několika samostatných akcí, které jsou vzájemně časově koordinované tak, aby maximálně zkrátili dobu stavby a plánovaných uzavírek. První etapa prací zahrnuje opravu vodovodního řadu, plynového potrubí a výstavbu dešťové kanalizace, včetně budováním retenčních nádrží,“ informuje náměstek primátora Jakub Chuchlík a doplňuje: „Jeden z vlastníků inženýrských sítí ještě vybírá dodavatele stavby. Jednotlivé práce na sebe navazují, a proto jsme museli datum začátku rekonstrukčních prací o měsíc posunout. “

Po otevření povrchu v části křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní bude nejprve odstraněno stávající plynové potrubí. „Obyvatelé přilehlých panelových domů se nemusí obávat, že dojde k odstávce plynu. Jejich domy jsou připojeny na středně-tlakovou plynovou soustavu, která nebude pracemi zasažena,“ říká vedoucí odboru územního a hospodářského rozvoje Otakar Kypta. Jako druhá na řadu přijde rekonstrukce splaškové kanalizace, která se nachází v nejhlubší části výkopů. Následně bude město budovat dešťovou kanalizaci.

„Jsme si vědomi, že časový posun celý projekt komplikuje, a proto aktuálně jednáme se všemi dodavateli, abychom zkoordinovali všechny práce tak, abychom vše stihli do konce letošní stavební sezóny,“ konstatuje náměstek Chuchlík s tím, že plánovaná stavba a uzavírky v oblasti tramvajové točny potrvají do konce listopadu tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…