Jablonec nad Nisou: Rekonstrukce ulice V Aleji začne v polovině února

07.02.2020 18:15

Od poloviny února začaly uzavírky v ulici V Aleji, které potrvají minimálně do konce října roku 2021. Důvodem jsou kompletní rekonstrukce ulice, kanalizace a vodovodu, které dle předpokladu přijdou město na necelých 20 milionů korun.

Jablonec nad Nisou: Rekonstrukce ulice V Aleji začne v polovině února
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Ta představuje rekonstrukci místní komunikace i chodníků, výstavba parkovacích stání, úprava křižovatek, úprava a napojení uličních vpustí, výměna veřejného osvětlení včetně zemních kabelů v ulici V Aleji a úprava zeleně. Hodnota zakázky byla vyčíslená na 19,4 milionu korun bez DPH,“ popisuje rozsáhlou rekonstrukci náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček s tím, že nedílnou součástí bude také oprava opěrné zdi chodníku u rodinného domu č.p. 44. „Než začneme rekonstruovat ulici, je třeba zcela vykácet lipovou alej – některé stromy rostou v místech budoucích parkovacích stání, ale většina lip je z dendrologického pohledu dožilá a neperspektivní. Náhradní výsadbu oboustranné aleje budou tvořit kultivary javoru a muchovníky a objeví se nejpozději na podzim 2021,“ vysvětluje Roubíček.

Od 17.února začne rekonstrukce kanalizace a vodovodu, která je rozdělená na dvě etapy. První si vyžádá úplnou uzavírku části ulice V Aleji od ulice Pivovarské po ulici Pražskou, skončit by podle předpokladu měla do konce dubna. „Druhá etapa rekonstrukce kanalizace a vodovodu si vyžádá úplnou uzavírku dolní části ulice V Aleji od ulice Pražská po Souběžnou, předpokládáme, že potrvá od dubna do konce července tohoto roku. Bude navazovat na novou kanalizační propojky z ulice Pražské do ulice V Aleji, která se bude stavět v období 17. února až 15. března,“ vysvětluje plánovanou stavbu Luboš Kousal z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

První etapa vlastní rekonstrukce ulice V Aleji, a to úseku od ulice Souběžná až po Pivovarskou, má začít 1. dubna a podle harmonogramu by mělo být hotovo do konce října. „V tomto období bude zmiňovaná část ulice V Aleji zcela uzavřená. Pokud bude příznivé počasí, uvažuje město o prodloužení termínu realizace v tomto roce,“ doplňuje Kousal, který dodává: „Druhá etapa rekonstrukce ulice V Aleji by měla pokračovat od místa, kde letos stavba skončí, tedy vzhůru po ulici Pražskou a také úsekem dole od ulice Pražská po Souběžnou. Předpoklad dokončení 2. etapy je do konce října příštího roku. Pak přijde na řadu výsadba náhradní zeleně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…