Jablonec nad Nisou: Šelma se vrátila

04.10.2019 15:03

Neznámá kočkovitá šelma je zpět v Jablonci nad Nisou. Zachytila ji fotopast libereckého mysliveckého sdružení v Lukášově ve čtvrtek časně ráno. Myslivci předali informaci Policii ČR ve čtvrtek odpoledne.

Jablonec nad Nisou: Šelma se vrátila
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Fotopast mysliveckého sdružení Harcov, umístěná v lesním porostu v Lukášově, zachytila ve čtvrtek ve 4 hodiny ráno siluetu kočkovité šelmy.  „Hospodář mysliveckého spolku uvedl, že fotka byla pořízena v místě, kde mají založenou krmnou kukuřici pro zvěř a fotopast,“ oznámil vedoucí Územního odboru PČR Jablonec nad Nisou Pavel Lang s tím, že fotopast zachytila větší kočkovitou šelmu a s ohledem na informace v médiích vše sdružení nejprve oznámilo libereckému magistrátu. Teprve poté se informace dostaly na policii. 

Kriminalistický technik porovnal fotografii s maketou zvířat a měříkem v místě, kde byla kočka naposledy spatřená, a výsledky potvrdily, že jde velmi pravděpodobně o stejné zvíře, po kterém se už několik dní v okolí Jablonce pátrá a které bylo počátkem týdne viděné v okolí Kořenova.

„Platí proto stále stejná opatření a výzva k maximální opatrnosti v lese. Nevenčete psy na volno, nechoďte raději na houby a nepouštějte děti samotné do lesa na Prosečském hřebenu a okolí. Pokud zvíře potkáte, neotáčejte se k němu zády, pomalu ustupujte vzad,“ varuje vedoucí oddělení krizového řízení jabloneckého magistrátu Vratislav Pavlín. Policejní složky i myslivci stále po kočce pátrají, k jejímu odchycení jsou připravení dva zvěrolékaři s narkotizačnímu puškami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…