Jablonec nad Nisou: Sníh odklízíme 24 hodin denně

25.01.2012 17:29

Zabezpečit průjezd sanitek, zásobovacích vozů a plynulý pohyb chodců i vozidel je jedním z hlavních úkolů města Jablonce nad Nisou v tomto období.

Jablonec nad Nisou: Sníh odklízíme 24 hodin denně
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

 I když sněžit přestalo už v úterý kolem poledne, lidé mají stále co dělat s odklízením napadaného sněhu. Sníh se odklízí 24 hodin denně. Sněhové bariéry způsobují potíže s parkováním v ulicích města, situaci by měla částečně vyřešit vybraná parkoviště v centru, kde byly vypnuty automaty. 

V terénu je nasazena veškerá technika jabloneckých technických služeb. Četu pětatřiceti lidí, kteří uklízí sníh ručně a začínají být unavení, posílilo i pět vězňů z rýnovické věznice a 16 pracovníků veřejně prospěšné služby. Ti mají za úkol odklízet sníh z kontejnerových stání separovaného odpadu.Postupně se zprůchodňují chodníky v centru města i v okrajovějších částech. Úklid probíhá ve dne i v noci, kdy nákladní auta odvážejí haldy sněhu na deponie do Proseče a za sportovní halu v ulici U přehrady.

„Průběžně se daří udržovat přechody pro chodce a zastávky MHD, odklizena jsou již parkoviště na sídlišti Mšeno, postupně budeme pokračovat i na sídlištích Rýnovice, Šumava, Paseky a dalších místech“ popsal situaci Pavel Kozák, vedoucí odd. správy komunikací.

„Momentálně je naší největší prioritou dostupnost a průjezdnost sídlišť, tak, abychom zabezpečili základní životní funkce města,“ vysvětlil starosta k připomínce zastupitele Pletichy, že je potřeba odklidit sníh z náměstí. „Ode dneška zatím do konce týdne jsme také přistoupili k vypnutí parkovacích automatů na Horním náměstí, v ulicích Korejské a 5. května,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…