Jablonec nad Nisou: Sportovci požádali město o peníze

23.02.2021 6:36

Ve čtvrtek 18. února jablonečtí zastupitelé schválili smlouvy o spolupráci, v nichž garantují 15% spoluúčast sportovním klubům na investičních akcích, které plánují na své infrastruktuře. Taktéž rozhodli o přidělení návratných finančních výpomocí. Tímto rozhodnutím tak dvěma, resp. třem sportovním oddílům pomohou získat dotaci na jejich investiční projekty.

Jablonec nad Nisou: Sportovci požádali město o peníze
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Zastupitelé schválili dvěma klubům poskytnutí dotace z Plánu rozvoje sportu na spolufinancování investičních projektů ve výši 15 % celkové ceny. K nim přidali ještě návratné finanční zápůjčky ve stejné výši. „Spojením 15% dotace a návratné zápůjčky jak Fotbalová akademie Jablonec, z. s., tak oddíl Rychlostní kanoistiky Jablonec nad Nisou, z. s., získají nutnou 30% spoluúčast požadovanou pro získání dotace od Národní sportovní agentury (NSA). Mimo těchto dvou požádal o 15% spoluúčast na dotaci z Plánu rozvoje sportu ještě třetí klub - oddíl házené. I těm se rozhodli zastupitelé vyhovět. Házenkáři nežádají město o návratnou finanční výpomoc na zbylou spoluúčast, protože o ní jednají se zástupci Libereckého kraje,“ vysvětluje náměstek Mánek.

Fotbalová akademie použije zápůjčku 4,5 mil. korun na dofinancování plánovaného projektu Rekonstrukce plochy UMT 3G, který musí dokončit do konce roku 2023. Zápůjčku splatí spolek do pěti let, a to 500 tis. do konce tohoto roku, po milionu korun v letech 2022-2025. „Rychlostní kanoistika Jablonec nad Nisou, z. s., požádala o návratnou finanční výpomoc ve výši 3,75 mil. korun k pokrytí vlastního 15% podílu z celkové investice na výstavbu loděnice. Podíl potřebuje spolek k získání dotace ze státního rozpočtu, a to z NSA, přičemž čerpání dotace předpokládá v letech 2022-2024,“ informuje David Mánek s tím, že návratná finanční výpomoc bude zajištěna zástavním právem vůči pozemkům a budovám v majetku oddílu včetně nové loděnice a oddíl kanoistiky ji bude splácet po dobu deseti let, tedy do roku 2032, roční splátka bude činit 375 tis. korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…