Jablonec nad Nisou: Středisko výchovné péče funguje již od ledna

04.01.2023 14:05 | Tisková zpráva

Na konci listopadu požádal Dětský diagnostický ústav z Liberce o individuální dotaci z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na vybavení a činnost nového střediska výchovné péče ve Smetanově ulici. Dotace ve výši 350 000 Kč na rok 2023 má být použitá na provozní náklady a dovybavení prostor.

Jablonec nad Nisou: Středisko výchovné péče funguje již od ledna
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Středisko výchovné péče v Jablonci nad Nisou vzniklo na základě Memoranda o spolupráci a vybudování zázemí, které uzavřelo statutární město s Libereckým krajem v listopadu loňského roku. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Oba signatáři se v něm dohodli na spolupráci při opravách a jejich financování.

„Nove středisko výchovné péče, které začalo pracovat od 2. ledna 2023, sídlí v jablonecké Smetanově ulici a je součástí Dětského diagnostického ústavu, střediska výchovné péče a základní školy, Liberec,“ popisuje Jana Hamplová, náměstkyně primátora pro oblast humanitní s tím, že zřízené bylo v souladu se 4. komunitním plánem sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2020-2023 a rozvojovými aktivitami prováděcích Akčních plánů na rok 2021, 2022 a 2023.

Středisko nabízí podporu a pomoc dětem, dospívajícím a jejich rodinám v náročných životních situacích formou výchovného a psychologického poradenství, individuální, párové a rodinné terapie, krizové intervence, v indikovaných případech také odborná psychologická či speciálně pedagogická vyšetření. Poskytuje metodické vedení školám a pedagogickým pracovníkům, pro třídní kolektivy nabízí programy dlouhodobé primární prevence, diagnostiku třídního kolektivu a intervenční programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…