Jablonec nad Nisou: V červenci se bude opravovat část atletického stadionu

21.05.2022 13:49 | Tisková zpráva

Jablonec nad Nisou opraví povrch části technického sektoru lehkoatletického stadionu Střelnice. Plocha o rozloze přesahující 1600 m2 vyjde na 1,7 mil. korun včetně DPH. Na opravu má firma maximálně tři červencové týdny.

Jablonec nad Nisou: V červenci se bude opravovat část atletického stadionu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Z finančních důvodů musel být zrušený plánovaný retoping celého lehkoatletického stadionu. „Vedení města se však rozhodlo opravit část sportovního povrchu, který je po 18 letech užívání v havarijním stavu a hrozí, že se na něm sportovci zraní,“ komentuje stav jablonecký náměstek primátora pro ekonomiku a majetek Milan Kouřil. 

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35898 lidí

Město proto vyhlásilo veřejnou zakázku na opravu povrchu části technického sektoru u disku, rozběžiště skoku o tyči, skoku do výšky, skoku dalekého a hodu oštěpem. „O zakázku projevily zájem tři společnosti s nabídkovou cenou v rozmezí od 1,7 do dvou milionů korun. Zakázku bude realizovat firma TUBEKO SPORT, spol. s r.o.,“ uvádí náměstek Kouřil s tím, že firma s nejvhodnější nabídkou za 1,731 mil. Kč včetně DPH má na opravu maximálně tři týdny v červenci, jinak je stadion obsazený závody.

Letos si jablonecký Atletický oddíl TJ LIAZ připomíná 75. výročí svého založení. Oslavy zahájil v dubnu tradiční 49. mezinárodní mítink Jablonecká hala 2022. Další bude Mladá Evropa, největší akcí pak bude MČR žáků a žákyň v září a v říjnu je v plánu slavnostní setkání všech atletických talentů minulých i současných.

Právě zástupce jabloneckých atletů v čele s předsedou oddílu Dušanem Molitorisem přijal v pondělí 16. května na jablonecké radnici primátor Jiří Čeřovský s náměstkem Davidem Mánkem. Setkání bylo neformální a točilo se hlavně okolo vzpomínek na soutěže i legendární závodníky a na začátky atletiky v Jablonci nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…