Jablonec nad Nisou: Ve městě zazářily již podesáté Hvězdy nad Ještědem

28.11.2019 14:27

Sedmadvacet finalistů jubilejního desátého ročníku amatérské pěvecké soutěže Hvězdy nad Ještědem se sešlo v sobotu 23. listopadu v Městském divadle v Jablonci nad Nisou. Porotci hodnotili mladé zpěváky ve třech věkových kategoriích. Absolutní vítězkou soutěže se stala jednoznačným rozhodnutím poroty nevidomá Nicol Pešková.

Jablonec nad Nisou: Ve městě zazářily již podesáté Hvězdy nad Ještědem
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Záštitu nad akcí převzal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Podporu akce Hvězdy nad Ještědem považuji za správný krok. Nejen, že má v Jablonci svou tradici, ale přehled pěveckých talentů je vždy pestrý a věřím, že některá jména mladých zpěváků a zpěvaček neslyšíme naposledy,“ prohlásil po akci.
Jedenáctičlenná porota hodnotila zpěváky ve třech věkových kategoriích a kromě hlavních cen se rozhodla udělit i čestná uznání. Ta získali Adéla Bojanovská, Karolína Anna Bokstefflová, Iveta Čiháková, Jonáš Pilař a Anna Požická, která si odnesla i Cenu kapely. Cenu diváka získala Nikola Horáková.

Hvězdou první kategorie do 12 let se stala Anna Marie Höppnerová z Prahy. Ve druhé kategorii od 13 do 19 let zvítězila Karolína Rudolfová z Jablonce nad Nisou. Ve třetí kategorii zazářila domácí Šárka Vltavská. Absolutní vítězkou soutěže se stala jednoznačným rozhodnutím poroty nevidomá Nicol Pešková, která předvedla famózní pěvecký výkon. Píseň Mariky Gombitové Vyznanie v jejím podání zvedla ze sedadel všechny posluchače.

„Je třeba ocenit i vynikající aranže skladeb, pod kterými je podepsán Petr Hostinský. Ten společně s dalšími členy skupiny Sto zvířat doprovodil hudebně všechny finalisty,“ doplnil Petr Tulpa.
V porotě zasedli například šansoniérka Zlatka Bartošková, zpěvačka a hlasová porotkyně Linda Finková, zpěvák David Deyl, Milan Šatník a Jiří Koběrský, europoslanec Tomáš Zdechovský a absolutní vítězka loňského ročníku Veronika Daniová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…