Jablonec nad Nisou: Více než dva miliony získali dobrovolní hasiči

23.12.2019 11:03

Dobrovolní hasiči z Jablonecka získali nové části vybavení nebo dostali příspěvek na opravy vozového parku či techniky. Pomohla jim k tomu dotace ve výši 1,3 mil. korun z Dotačních fondů LK, více jak milionem přispělo také statutární město Jablonec nad Nisou.

Jablonec nad Nisou: Více než dva miliony získali dobrovolní hasiči
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Město podalo celkem pět žádosti o dotaci z Dotačního fondů Libereckého kraje v oblasti podpory požární ochrany. Schválené byly všechny předložené projekty a získali jsme účelovou dotaci v celkové výši 1 282 tisíc korun,“ říká vedoucí oddělení krizového řízení Vratislav Pavlín s tím, že město se na projektech podílelo částkou 1 030 450 korun z vlastního rozpočtu.

Peníze byly určené na nákup zásahových obleků, přileb, rukavic či bot pro hasiče, sbor z Jabloneckých Pasek získal plovoucí čerpadlo. „Dále jsme za ně nechali opravit zkorodované části kabin a nástaveb automobilových cisteren,“ dodává Pavlín. Celkovou rekonstrukcí pak prošla automobilová stříkačka. „V tomto případě se náklady přehouply přes 1,2 mil. korun, jelikož se zjistilo rozsáhlejší poškození,“ připomněl Vratislav Pavlín. Z více než dvoumilionové částky ještě zbyly peníze na přípravu rekonstrukce hasičské zbrojnice v Proseči.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…