Jablonec nad Nisou: Více než dva miliony získali dobrovolní hasiči

23.12.2019 11:03

Dobrovolní hasiči z Jablonecka získali nové části vybavení nebo dostali příspěvek na opravy vozového parku či techniky. Pomohla jim k tomu dotace ve výši 1,3 mil. korun z Dotačních fondů LK, více jak milionem přispělo také statutární město Jablonec nad Nisou.

Jablonec nad Nisou: Více než dva miliony získali dobrovolní hasiči
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Město podalo celkem pět žádosti o dotaci z Dotačního fondů Libereckého kraje v oblasti podpory požární ochrany. Schválené byly všechny předložené projekty a získali jsme účelovou dotaci v celkové výši 1 282 tisíc korun,“ říká vedoucí oddělení krizového řízení Vratislav Pavlín s tím, že město se na projektech podílelo částkou 1 030 450 korun z vlastního rozpočtu.

Peníze byly určené na nákup zásahových obleků, přileb, rukavic či bot pro hasiče, sbor z Jabloneckých Pasek získal plovoucí čerpadlo. „Dále jsme za ně nechali opravit zkorodované části kabin a nástaveb automobilových cisteren,“ dodává Pavlín. Celkovou rekonstrukcí pak prošla automobilová stříkačka. „V tomto případě se náklady přehouply přes 1,2 mil. korun, jelikož se zjistilo rozsáhlejší poškození,“ připomněl Vratislav Pavlín. Z více než dvoumilionové částky ještě zbyly peníze na přípravu rekonstrukce hasičské zbrojnice v Proseči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…