Jablonec nad Nisou: Zastávka MHD Ostrý roh bude dočasně zrušena

29.04.2020 10:13

Jablonecká dopravní, a.s., (JD) upozorňuje cestující a veřejnost, že od čtvrtka 30. dubna bude do odvolání zrušená zastávka městské hromadné dopravy (MHD) Ostrý roh ve směru Rýnovice, Janov a Bedřichov. Důvodem je probíhající oprava havárie na plynovém vedení a stavba OK Ostrý roh, která má začít 4. května.

Jablonec nad Nisou: Zastávka MHD Ostrý roh bude dočasně zrušena
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Tři týdny potrvá havárie na plynárenském zařízení, které si vynutilo dočasné zrušení zastávky MHD,“ konstatuje ředitel JD Luboš Wejnar. Na začátek května pak plánuje Krajská správa silnic LK stavbu okružní křižovatky Ostrý roh, která by byla dalším důvodem pro přesun zastávky.

A tak až do odvolání bude zastávka Rýnovice, Penny market nově umístěna 150 metrů
od současného místa za čerpací stanici. 

Kvůli okružní křižovatce Ostrý roh byly v roce 2017 zdemolované dva domy u křižovatky ulic Želivského, Palackého a Janovské. Na financování demolice vyčíslené na 1,5 milionu korun včetně DPH získalo město dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR. „Milionová dotace byla městu přidělená z Podprogramu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách. Podmínkou přidělení bylo, že do tří let, tedy do 20. 10. 2020, se musí na takto upraveném území zrealizovat Projekt následného využití revitalizovaného území, a tím je právě nová okružní křižovatka, jejímž investorem není město, ale Krajská správa silnic LK,“ vysvětluje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček s tím, že Jablonec se k okružní křižovatce připojí výstavbou chodníků, veřejného osvětlení a výsadbou zeleně. 

Výstavba křižovatky má dle plánu začít v pondělí 4. května. „Křižovatka se zde bude uzavírat na etapy, průjezdná bude vždy jedním jízdním pruhem,“ připomíná Roubíček s tím, že hotovo by mělo být letos v září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…