Jablonec nad Nisou: Žluté tulipány k svátku žen

07.03.2020 12:20

S kyticí žlutých tulipánů navštívil jablonecký náměstek primátora pro oblast humanitní a sociální David Mánek seniorky, aby jim popřál k Mezinárodnímu dni žen. Dárkem bylo hudební vystoupení dua Sestrogen a soutěž o jejich CD.

Jablonec nad Nisou: Žluté tulipány k svátku žen
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Do všech seniorských klubů – v Novoveské, ve Mšeně a v Kokoníně přišel náměstek David Mánek zdejším ženám popřát vše dobré k Mezinárodnímu dni žen. Ke květinovému dárku se připojilo svým hudebním vystoupením duo Sestrogen, neboli sestry Andrea a Radka Bělíkovy. „Jejich téměř hodinové vystoupení dělalo seniorkám velkou radost, často se k děvčatům také připojily a zanotovaly si s nimi. Duo totiž zvolilo velmi pěkné české písně a několik zahraničních, které senioři znají,“ domnívá se náměstek Mánek s tím, že nadšení vyvolala i soutěž o CD obou sester, které jsou také dívčí polovinou známé jablonecké kapely Nautica.

„Návštěvy v klubech seniorů mě vždy potěší a dodají mi potřebnou energii. Mnoho příjemných slov a milých úsměvů od lidí, které jsem měl možnost poznat blíže. Věřím, že nejen senioři mně, ale i já jim dodávám sílu dále tvořit a chuť do života,“ svěřuje se Mánek, který nevnímá Mezinárodní den žen jako přežitý svátek. „Naopak si myslím, že je dobré si jej připomínat a vzdát úctu ženám, které se staraly o své rodiny a pro muže by měly být tím nejcennějším. Navíc se mi například do Domu s pečovatelskou službou v Novoveské podařilo přivézt ještě jeden dárek, který je pro všechny obyvatele, nejen pro ženy. Město tady opraví cestičky v zahradě,“ dodává náměstek. První etapa revitalizace zahradních cest v Novoveské by měla začít v jarních měsících a vyjde na zhruba 400 tisíc korun. Nevhodný povrch nahradí hladký asfalt, který seniorům usnadní pohyb s holemi nebo chodítky.

Kromě seniorských klubů se David Mánek zúčastní také dvou setkání k MDŽ v městské hale, která pořádají svaz žen nebo Senioři ČR a nakonec odpoledne DIA klubu ve spolkovém domě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…