Jablonec nad Nisou chce docílit čistšího města veřejnou vyhláškou

25.09.2018 20:38

Jablonec nad Nisou vydává novou obecně závaznou vyhlášku o čistotě a veřejné zeleni. Jejím cílem je nejen ochrana veřejné zeleně, ale také udržování čistoty a pořádku ve městě. Vyhláška také zakazuje umisťování krmení pro volně žijící nebo toulavá zvířata s výjimkou krmítek pro ptactvo.

Jablonec nad Nisou chce docílit čistšího města veřejnou vyhláškou
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V příloze vyhlášky jsou vymezeny konkrétní plochy, kde je výslovně zakázáno umisťovat krmivo a potraviny pro ptactvo a jiná volně žijící nebo toulavá zvířata. Jedná se zejména o oblast centra města, Tyršův park nebo koryto Lužické Nisy. Toto opatření má zabránit nejen nepořádku ve městě, ale také předcházet výskytu potkanů.

Vyhláška také upravuje rozdělávání ohňů nebo stanování či táboření na veřejných plochách ve městě. Zatímco stanování, bivakování či táboření na veřejných plochách je v Jablonci zakázáno, táborák je možné rozdělat na jednom z pěti veřejných ohnišť. Ta byla v Jablonci nad Nisou zavedena v roce 2014 a každé z nich má provozní řád, který je třeba dodržovat. Tato místa jsou vyjmenována v příloze č. 2 této vyhlášky. Jedná se o místa v Srnčím dole, na Proseči, Tajvanu, u Novoveského koupaliště a na Staré Osadě.

Novou vyhlášku zastupitelé schválili, bude vyvěšena na úřední desce magistrátu a v platnost vstoupí po uplynutí zákonných lhůt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…