Jablonec zlevnil půjčky z Fondu na zlepšení úrovně bydlení

23.10.2015 15:12

Statutární město Jablonec nad Nisou nabízí pro rok 2016 levnější půjčky z Fondu na zlepšení úrovně bydlení. Úročení se snížilo z 2,45 procenta na 2,1 procenta. Žádosti o půjčky na úpravy svých bytů a domů mohou lidé posílat až do 29. února 2016.

Jablonec zlevnil půjčky z Fondu na zlepšení úrovně bydlení
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Na půjčky na bydlení jsou ve fondu každoročně rezervovány 2 miliony korun a čerpat je mohou jak fyzické tak právnické osoby. Vloni si obyvatelé Jablonce půjčili 1,4 milionu korun, v roce 2014 byly z důvodu zájmu obyvatel města vyhlášeny dokonce dvě výzvy k podání žádostí o půjčku a lidé si půjčili celkem 1,5 milionu korun.

„V roce 2013 jsme snižovali úrokové sazby poprvé a počet zájemců o půjčky značně vzrostl, letos jsme tento model zopakovali,“ říká náměstek primátora Miloš Vele. „Máme zájem na tom, aby lidé své nemovitosti zvelebovali, proto jim tuto možnost nabízíme,“ vysvětluje Vele.

Druhy půjček a podmínky určují pravidla fondu

Peníze půjčené od města mohou lidé využít například na rekonstrukci koupelen, výměnu oken či střech, zateplení nebo modernizaci výtahů. Druhy půjček a podmínky jejich poskytnutí určují pravidla fondu.

Informace pro žadatele o půjčku budou na webu města ZDE v sekci Životní situace – Finance zveřejněny od 2. listopadu 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…