Jeseník: Hnědých kontejnerů přibývá

02.05.2019 20:51

Již čtyři roky se na Jesenicku třídí bioodpady. V první fázi byly nádoby na tento druh odpadu v Jeseníku pronajímány jen občanům bydlícím v rodinných domech, kde není odpad anonymní a jeho původce – občan nebude znehodnocovat obsah hnědé popelnice nepatřičným odpadem. Do této sběrné sítě se však zapojují i obyvatelé ze sídlišť.

Jeseník: Hnědých kontejnerů přibývá
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Také v panelových a bytových domech žijí lidé, kteří chtějí bioodpad třídit, ale donedávna jej mohli odkládat pouze ve sběrném dvoře na ulici Otakara Březiny. V loňském roce byl na žádost občanů přistaven kontejner na tento druh odpadu o objemu 770 litrů na sídliště Pod Chlumem. Roční provoz ukázal, že lidé do něj vhazují správně vytříděné bioodpady. Z tohoto důvodu byly na žádost občanů přistaveny další hnědé kontejnery, a to na sídliště 9. května. Jsou určeny pouze pro samotný rostlinný odpad, tedy nikoli pro celé tašky, pytlíky a další sběrné prostředky, do kterých lidé odpad doma sbírají. Na biologicky odbouratelné pytlíky, jak slibuje jejich reklama, zapomeňte. Nefungují tak, jak bychom si představovali. Co do kontejneru patří a co ne najdete na informační nálepce na kontejneru,“ vysvětlil Stanislav Jati z Technických služeb Jeseník. Jak dále poznamenal, v případě zájmů občanů z dalších lokalit panelové zástavby je možné zvýšit počet těchto  kontejnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.