Jeseník: Již brzy budete moci tvořit své město

24.09.2021 10:11 | Tisková zpráva

Celkem třicet devět návrhů vynesl další ročník participativního rozpočtu s názvem Tvoříme Jeseník. Po posouzení jejich proveditelnosti postoupilo do hlasování sedmnáct z nich. Ostatní ale nezůstanou bez odezvy. Budou zařazeny do zásobníků projektů.

Jeseník: Již brzy budete moci tvořit své město
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

O projektech, které se nakonec budou realizovat, rozhodnou občané města v hlasování, které startuje 7. října. Návrhy s nejvyšším počtem hlasů, tvořícím v součtu jeden milion korun, pak budou realizovány. Mezi postupující návrhy patří například běžecké okruhy na Křížovém vrchu, revitalizace hřiště v Bukovicích, přírodní sprcha ve Smetanových sadech, houpačka u Muzikantské stezky nebo socha medvěda na Masarykově náměstí.

„Z důvodu nesplnění některé z podmínek pravidel participativního rozpočtu, nepostoupilo do dalšího kola dvaadvacet návrhů. Jejich předkladatelé si ale nemusí zoufat. Návrhy byly zařazeny do zásobníků projektů, které by se mohly v budoucnosti realizovat přímo z rozpočtu města, popř. jiné městské organizace,“ uvedl Tomáš Vlazlo, první místostarosta města Jeseníku.

Pilotní ročník participativního rozpočtu se uskutečnil v roce 2019 a mezi občany měl velký úspěch. Přihlášeno bylo více než padesát projektů, z nichž dvacet pět postoupilo do veřejného hlasování. Vítězem se stal nápad na pořízení laviček do letního divadla ve Smetanových sadech. Na druhém místě skončil projekt na okrášlení a oživení parku na náměstí Svobody. Třetí příčka patřila myšlence na zvelebení okolí okrasného rybníku, která řešila opravu břehu, úpravu pěšiny a pořízení laviček u tohoto oblíbeného odpočinkového místa.

Z celkového milionového rozpočtu bude opět vyčleněna menší částka na projekty na místní základní škole. Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…