Jeseník: Legendu o místním katovi oživí mobilní aplikace

30.04.2020 10:13

Kat na čarodějnice, tak se jmenuje nová herní trasa v mobilní aplikaci Skryté příběhy, kterou připravilo pro své malé i velké návštěvníky město Jeseník. Díky ní se děti i dospělí ocitnou na zajímavých místech a zároveň se zábavnou formou ponoří do historie, a to do 17. století.

Jeseník: Legendu o místním katovi oživí mobilní aplikace
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Příběh hry nás přenese do roku 1626, do období posledního jesenického kata Michala Waxmanna. Po svém otci zdědil toto nechvalně proslulé řemeslo, které však už nechce vykonávat. Odmítá mučit a upalovat nevinné ženy obviněné z čarodějnictví, naopak chce lidem pomáhat. A v jeho snaze mu mohou pomoci právě účastníci této hry,“ říká Jan Mrosek, vedoucí Oddělení cestovního ruchu Městského úřadu Jeseník. Trasa dlouhá necelých 10 kilometrů začíná v Informačním centru Jeseník zvaném Katovna, vede přes Čertovy kameny k rozhledně Zlatý chlum a zpět do Jeseníku přes Křížový vrch a městský park Smetanovy sady. Má 9 zastavení a její absolvování zabere přibližně 4 hodiny.

Hra Kat na čarodějnice je součástí populární aplikace Skryté příběhy, která nabízí desítky herních tras po celém Česku. Zájemci si ji mohou stáhnout od 1. května na Google Play nebo App Store. Další informace o aplikaci najdou zájemci již teď ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…