Jeseník: Průchod v centru města projde obnovou

30.10.2020 21:24

Procházka Jeseníkem bude zase o něco příjemnější. Průchod z Masarykova náměstí vedoucí k základní škole a autobusovému nádraží projde „očistnou kúrou“. Město obdrželo na jeho úpravu částku 100 tisíc korun.

Jeseník: Průchod v centru města projde obnovou
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Rozhodlo o tom hlasování veřejnosti, která se tak zapojila do projektu „Ahoj, krásné Česko“. Návrh se stal letošním vítězem projektu společnosti CIF, která projekt financuje a ve spolupráci s neziskovou organizací „Architekti bez hranic“ předložila návrh na obnovu průchodu.

Průchod je jedním ze tří projektů, které hlasováním vybrala veřejnost z desítek nominací. Nominace proběhla ve spolupráci s platformou „Lepší místo“, návrhy však mohla podávat i širší veřejnost.

Revitalizace průchodu bude probíhat od tohoto týdne v čase od 7:00 do maximálně 19:00. Volný pohyb průchodem bude omezen jen částečně. Čištění nečistot a nápisů z obkladů proběhne klasicky a to vodní tlakovou metodou za použití čisticích prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…