Jičín: Během Evropského týdnu mobility bude MHD zdarma

16.09.2022 11:07 | Tisková zpráva

Město Jičín se opět připojí k Evropskému týdnu mobility. Budeme opět hledat a prozkoumávat jiná, alternativní řešení dopravy, než na jaká jsme si zvykli. Právě proto bude jičínská MHD po sedm dní od 16. do 22. září k dispozici zdarma.

Jičín: Během Evropského týdnu mobility bude MHD zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se o malý autobus, který jezdí po smyčce v Jičíně a který má na sobě nalepeno „Jičín svým občanům“. Ačkoliv tento autobus po Jičíně krouží již řadu let a má své pravidelné pasažéry, mnoho občanů o něm neví. Často ho ovšem využívají obyvatelé Nového Města či Robous. Jízdní řád je k dispozici na webových stránkách ZDE – sekce Doprava, průkazy, evidence obyvatel a matrika – Jízdní řád MHD Jičín.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Zveme všechny 22. září od 17 hodin na prezentaci dopravních průzkumů v Jičíně a participativní setkání na téma možné proměny dopravy na Valdštejnově náměstí. Setkání se uskuteční v nových učebnách ve Valdštejnském zámku. Výstupy jsou velice zajímavé a týkají se prakticky každého obyvatele i návštěvníka města Jičína. Vstup je zdarma. Budeme rádi za Vaše podněty v diskusi.

Zdvořile a přátelsky vyzýváme každého, aby to v týdnu 16. - 22. září „zkusil trochu jinak“. Může využít jičínský autobus zdarma. Případně se může zúčastnit iniciativy Pěšky do školy nebo Do práce na kole. Evropský týden mobility je každoroční iniciativa Evropské komise, jejíž tradice sahá k roku 2002. Letošním motivem je „Lepší dostupnost“. Jičín se připojí už podruhé.

Hromadná doprava v Jičíně má jednu smyčku a nejčastějšími pasažéry jsou školáci a senioři. Od roku 2020 tuto dopravní obslužnost poskytuje firma Fejfar, která tehdy zvítězila ve veřejné zakázce nad předchozím poskytovatelem, jímž byla společnost BusLine.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.