Jičín: Bývalá lékárna na autobusovém nádraží bude přestavěna na centrum pro rehabilitace

29.10.2020 8:36

Rada města schválila smlouvu o smlouvě budoucí o nájmu nebytového prostoru u autobusového nádraží.

Jičín: Bývalá lékárna na autobusovém nádraží bude přestavěna na centrum pro rehabilitace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V sousedství se nachází nové Polyfunkční komunitní centrum a původně v těchto prostorách sídlila lékárna. Její provozovatel však vypověděl smlouvu s pronajímatelem, kterým je město Jičín, a proto bylo vypsáno nabídkové řízení. To vyhrála společnost REHA Centrum Jičín s.r.o. 

Když je nyní Polyfunkční komunitní centrum v provozu, je možné řešit i prostory bývalé lékárny. S novým nájemcem proběhlo jednání. Zástupci firmy seznámili představitele města Jičína s plány. Mají hotový projekt na změnu užívání prostor z lékárny na rehabilitační ambulanci včetně stanovisek hygieniků a hasičů. Úpravy budou spočívat ve vybourání dvou příček, výměny povrchů, doplnění podhledů, v opravě omítek, vymalování, především ale bude instalována vzduchotechnika do čekárny a dvou ambulancí. Celkové náklady nájemce odhaduje na cca 1 milion Kč, z toho téměř třetina půjde na pořízení vzduchotechniky. Ta navýší hodnotu prostor. Nový nájemce proto požádal město Jičín o započtení části nákladů do výše nájemného. RM schválila započtení částky 150 tisíc Kč formou snížení nájemného po dobu tří let. 

Provozovatel lékárny na začátku letošního roku 2020 vypověděl smlouvu o pronájmu. Lékárna nebyla dlouhodobě v provozu, protože probíhala přestavba sousední budovy – „bývalá VZP“ byla rekonstruována na Polyfunkční komunitní centrum. Výpovědní lhůta vypršela na konci dubna 2020. Město vypsalo nabídkové řízení, ve kterém zvítězil právě provozovatel rehabilitačního centra. Celková výměra nebytových prostor je 183,07 m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…