Jičín: Domov pro seniory dostal nové lůžko pro imobilní klienty

21.02.2018 15:18

Více než padesátitisícová částka, kterou vyšlapali návštěvníci festivalu Jičín – Město pohádky na Oranžovém kole Nadace ČEZ, už plní svůj účel. Personál jičínského Domova pro seniory zakoupil potřebné elektrické lůžko.

Jičín: Domov pro seniory dostal nové lůžko pro imobilní klienty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Další z hezkých příběhů, kdy na začátku vloží jednotlivci svou energii do šlapání na oranžových kolech Nadace ČEZ, aby tak pomohli potřebným, se naplnil letos v Jičíně. Jednou ze dvou podpořených neziskových organizací, které Nadace ČEZ zařadila do svého charitativního programu EPP - Pomáhej pohybem na podzimním festivalu Jičín – Město pohádky, byl zdejší Domov pro seniory. Tehdy zástupce domova převzal od Nadace ČEZ symbolický šek s částkou 50 454 korun. Získané prostředky použil domov k nákupu elektrického laterálního lůžka od firmy Linet, které výrazně pomůže personálu zařízení v péči a manipulaci s imobilními klienty. „ Naše práce je krásná, ale jsou chvíle, kdy jsme rádi za každou pomůcku, která nám ušetří těžkou námahu. Elektrické lůžko nám velmi pomáhá při manipulaci s imobilními obyvateli domova a je pro nás velkým ulehčením při každodenní péči o seniory našeho domova. Děkujeme všem, kteří pro nás šlapali,“ říká s úsměvem sociální pracovnice domova Petra Šagátová.

Elektrické lůžko Latera Thema s laterálním náklonem od firmy Linet napomáhá při prevenci proleženin, zajišťuje stabilitu, bezpečnost a komfort uživatele při pobytu na lůžku a poskytuje efektivní ochranu před pádem.

„Vždy mě potěší spokojené tváře obdarovaných ve chvíli naplnění jejich přání či potřeb. Vážím si práce personálu v sociálních službách a přeji jičínskému Domovu pro seniory, aby nové lůžko usnadnilo jeho zaměstnancům každodenní práci,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Domov pro seniory spadá pod příspěvkovou organizaci Sociální služby města Jičína. Poskytuje nepřetržité pobytové služby seniorům, kteří z důvodu svého zdravotního stavu a sociální situace nemohou ani za pomoci jiných dostupných služeb a rodiny setrvat ve svém domácím prostředí. Poskytuje kvalitní a odborné služby kvalifikovaným personálem.

Od jara do podzimu navštěvuje Nadace ČEZ se svými speciálně upravenými koly různé kulturní, společenské a sportovní akce a umožňuje návštěvníkům, aby minutou šlapání podpořili neziskové organizace. Energie jednotlivců vložená do 4 129 duelů pomohla v loňském roce 50 organizacím a vynesla celkem 3 112 191 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…