Jičín: Informace o činnosti Krizového štábu ORP Jičín

09.03.2021 9:18

Nouzový stav je v ČR platný do 28. března, proto pokračuje činnost Krizového štábu ORP Jičín. Je připraven reagovat na mimořádná opatření Vlády ČR a na vývoj nákazy Covid-19 na území obce s rozšířenou působností.

Jičín: Informace o činnosti Krizového štábu ORP Jičín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Město Jičín naplňuje mimořádná opatření Vlády ČR, například v uzavření mateřských škol, prvních dvou tříd základní škol a dětských hřišť. Občany město Jičín žádá o maximální omezení shlukování a o pohyb na veřejných prostranstv ích jen v nezbytných případech. V oblastní nemocnici byla obležnost na počátku března naplněna ke sto procentům, a byť se dle vyjádření zástupců nemocnice ještě povedlo mírně navýšit kapacitu přistýlkami, situaci nelze označit jinak než jako vážnou.

Krizový štáb se také zabýval další distribucí ochranných pomůcek a testů do škol v rámci obce s rozšířenou působností Jičín. Důležitým tématem bylo také povinné testování ve firmách a v zaměstnání. Koncem prvního březnového týdne zatím nebylo dáno žádným opatřením, zda se povinnost bude vztahovat i na obecní úřady, přesto město Jičín předběžně jednalo o nákupu dostatku testovacích sad a o organizaci pravidelného testování. 

Co se týká očkování, situace se stále vyvíjí a nelze sdělit pevné stanovisko. Bylo zvažováno očkovací centrum. Krajský úřad KHK se k vybudování očkovacího centra, které prvně bylo zvažováno na zimním stadionu a později v tělocvičně obchodní akademie, nyní staví spíše odmítavě. V současné době situace směřuje k tomu, že očkování bude v Jičíně probíhat v Oblastní nemocnici Jičín a u praktických lékařů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…