Jičín: Konference či školení v Biografu Český ráj? Proč ne

13.09.2018 10:02

Tím, že byla budova Biografu Český ráj kompletně zrekonstruována, získala další bonus. Je jím zcela nová, moderně vybavená konferenční místnost, určená pro volnočasové, vzdělávací, školící či prezentační mítinky. Místnost je schopna pojmout přibližně 15 osob. Kulturní zařízení města Jičína nabízí pronájem na svém webu.

Jičín: Konference či školení v Biografu Český ráj? Proč ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Prostor je opatřen velkoplošným monitorem s připojením k notebookům (HDMI), světly se stmívajícím efektem, kuchyňkou a internetem. Jsou zde také vlastní toalety. Parkovací stání u kina je zdarma. Z interiéru si každý může dopřát krásný výhled do zahrady, a kdo by chtěl se na venkovní svět nejenom dívat, může vyrazit přímo do centra města, jež je od biografu vzdáleno sotva 300 metrů. Pronájem lze zajistit od rána až zhruba do 16 hodin, kdy zpravidla začínají projekce filmů. Teoreticky je možné místnost využívat i později, avšak uživatelé se musí smířit se zvukem z filmů, neboť prostor je situován za promítacím plátnem.

V době před filmovými projekcemi lze pro konference či jiná setkání využívat i vlastní sál včetně velkého plátna. Sedadla v prvních třech řadách jsou totiž vybavena sklápěcími stolečky ukrytými v podpěrkách a zásuvkami 230 V. Také v celém sále je dostupná wifi síť s přístupem na internet.

„Konferenční místnost by měla kromě KZMJ sloužit pro menší školení a prezentace firem, případně spolků formou pronájmu nebo jako druhou místnost pro komorní projekce, pro které je hlavní sál zbytečně velký. To je vlastně i odpověď, proč místnost z bývalého bytu správce vznikla. Pro externí subjekty počítáme spíš s dopoledními nebo časně odpoledními časy. Večerní využití závisí na typu konkrétní akce. Do „klubovny“ přece jen proniká filmový zvuk,“ vysvětluje ředitel Kulturních zařízení města Jičína Bc. Pavel Nožička.

Jičín má konferenční místnost

„Byla vybudována pro účely, kdy bude zájem pořádat například komorní projekce dokumentů. Výsledek je ale mnohem zajímavější než původní plán. Jičín má teď konferenční místnost v reprezentativní budově, blízko centra a s výbavou, která splní nejnáročnější požadavky,“ dodává Michal Miškovský.

Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách (ZDE) nebo přímo u vedoucího Biografu Český ráj Michala Miškovského, tel. 602 267 717, e-mail ZDE. Na webu je ke stažení ceník služeb KZMJ.

Biografu Český ráj se od otevření v červnu daří. Příliv návštěvníků neutlumilo ani letošní horké léto. Ani nyní zájem neutichá. Provozovatelé do začátku září odpromítali přes 210 projekcí. V období od 15. června do 31. srpna zařízení navštívilo více než 14 tisíc diváků, což je v průměru zhruba 180 lidí na den. Ač mohly panovat obavy, že se biografu nepodaří navázat na úspěšnou návštěvnost z doby před rekonstrukcí, ukazují se jako liché. Rekonstrukce přišla téměř na 40 milionů Kč bez DPH a týkala se jak vnější obálky, tak interiéru. Budova se honosí moderním vzhledem odkazujícím k první republice, technologií Dolby Atmos, novými sedačkami i plátnem a také například zrenovovanými toaletami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…