Jičín: Krovy v Masarykově divadle vyžadují rekonstrukci ještě před zimou

09.09.2018 7:35

Firma MEPRO s.r.o. zpracovala studii – a sestavuje kompletní dokumentaci – k rekonstrukci Masarykova divadla. Při průzkumu přišla na havarijní stav dřevěných krovů, které jsou rozsáhle napadeny hmyzem a dřevokaznými houbami.

Jičín: Krovy v Masarykově divadle vyžadují rekonstrukci ještě před zimou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Nejhůře na tom jsou krovy nad jevištěm. Projektanti upozornili, že při větším zatížení střechy, například sněhem, nelze vyloučit kolaps konstrukce. Jednoznačně doporučili provést dočasné statické zabezpečení, a to ještě před zimou.

Rada města proto schválila cenovou nabídku společnosti MEPRO s.r.o. na zpracování projektu pro statické zajištění krovu a odstranění havarijního stavu. Cena je 95 500 Kč bez DPH. Dokumentace bude předložena v září, následně bude oslovena odborná firma pro realizaci prací. Během nich bude provoz divadla uzavřen. Je však třeba upozornit, že pokud by k nim nedošlo, minimálně jeviště by z bezpečnostních důvodů muselo být trvale uzavřeno. Konkrétní náklady na samotné práce vyplynou až z dokumentace.

Ukazuje se, že převod divadla do vlastnictví města od TJ Sokol Jičín byl nezbytný. Jen tak může město ze svého rozpočtu financovat jak přípravu dokumentace, tak v budoucnu samotnou rekonstrukci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…