Jičín: Města a organizace v regionu se sjednotí do Centrály cestovního ruchu KHK

28.01.2020 10:51

RM doporučuje ZM schválit dohodu o založení spolku Centrála cestovního ruchu Královéhradeckého kraje, z.s. Jičín v ní bude figurovat coby zakládající člen.

Jičín: Města a organizace v regionu se sjednotí do Centrály cestovního ruchu KHK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zastupitelé také rozhodnou o jičínském uchazeči do orgánů spolku, kde RM navrhuje zastupitelku Mgr. Alenu Stillerovou z Odboru kultury a cestovního ruchu MěÚ Jičín. Personální složení orgánů bude spolek teprve řešit, ale Jičín bude svůj nárok na funkce v orgánech spolku prosazovat, a to z pozice významného centra cestovního ruchu.

Smyslem centrály je společný zájem zakladatelů podporovat cestovní ruch a návštěvnost Královéhradeckého kraje. Cíle lze formulovat jako snahu zvýšit konkurenceschopnost našeho kraje v oblasti cestovního ruchu, zajistit efektivnost v řízení cestovního ruchu a zkrátka založit instituci, která bude schopná řešit nedostatky i budoucí problémy – opět v kontextu cestovního ruchu. Zakladatelé také budou podporovat cestovní ruch na celém území, a to včetně lokalit, kde potenciál ještě není plnohodnotně využit.

Zakládajícími členy je 7 měst, 9 organizací, jejichž agendou jsou kultura a cestovní ruch v regionu, a také Královéhradecký kraj. Jde o města Broumov, Dvůr Králové nad Labem, Hořice, Hradec Králové, Nová Paka, Náchod a právě Jičín. Zakladatelskými organizacemi jsou Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko, Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, s.r.o., Kladské pomezí, o.p.s., Krkonoše – svazek měst a obcí, Podzvičinsko, z.s., Sdružení Český ráj, z.s., Společnost pro destinační management Broumovska, o.p.s., Asociace turistických informačních center České republiky a Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…