Jičín: Město chce pomoci online výuce

25.03.2020 11:48

Město vytvořilo webové stránky vyuka.mujicin.cz. Tato forma nenahrazuje práci učitele jejich současnou práci s žáky, avšak má poskytovat vodítko pro žáky, studenty i jejich rodiče, kterým kurzy zároveň vysvětlují, jakým způsobem látku vykládat. V matematice vycházíme z tzv. Khanovy školy. Může posloužit i jako inspirace pro učitele vzájemně.

Jičín: Město chce pomoci online výuce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Máte-li jakékoliv dotazy, napište na e-mailovou adresu vyuka@mujicin.cz nebo přes facebookovou stránku Jičín – výuka online.

Online výuka se soustředí na tři předměty:

  • Český jazyk
  • Anglický jazyk
  • Matematika

Webové stránky jsou spuštěny v prvotní verzi, budou průběžně upravovány a budou do nich přidávány nové odkazy a obsah. Výuka probíhá formou textového výkladu, online testů nebo vzdělávacích videí.

Pro domácí výuku matematiky doporučujeme Khanovu školu. Jedná se o ucelený funkční systém, ve kterém je obsažena výuka matematiky od první třídy až po střední školu. Pro ulehčení jsme připravili návod pro učitele a pro rodiče. Pro práci je aplikace velmi jednoduchá. Odkazy vybírali učitelé ze všech jičínských škol ve spolupráci.

„Nacházíme se v situaci, v jaké nikdo z nás ještě nebyl. Mezi velké starosti nás všech patří i překlenutí dlouhé doby, kdy neprobíhá výuka ve školách. Nikdo netušíme, jak dlouhé toto období bude. V současné době lze najít na internetu tisíce různých odkazů pro online výuku. Toto množství však situaci neulehčuje, ba právě naopak. Z tohoto důvodu jsem inicioval v úterý 17. března 2020 jednání se všemi řediteli základních škol, abychom se domluvili na spolupráci, která vyústí ve společnou stránku určenou všem rodičům, tak aby měli k dispozici zdroj online výuky, jejíž obsah bude ověřen a doporučen učiteli jičínských škol. Přál bych si, aby tato stránka inspirovala i v době, kdy budou děti opět chodit do školy,“ uvedl místostarosta Mgr. Petr Hamáček.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …