Jičín: Město vybavilo byty v ulici Vrchlického pro uprchlíky, ubytováni zde mohou být několik měsíců

07.04.2022 20:27 | Tisková zpráva

Rada města schválila ubytovávání ukrajinských občanů v bytech ve vlastnictví města. Ubytovávání bude na dobu nezbytně nutnou, nejdéle jeden měsíc s možností prodlužování o další měsíc, a v budově v ulici Vrchlického 823 – 824.

Jičín: Město vybavilo byty v ulici Vrchlického pro uprchlíky, ubytováni zde mohou být několik měsíců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Bydlení bude dle příjmů a sociální situace buď bezúplatné, nebo ve formě paušálu. Rozhodování je dáno vedoucímu Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Jičín Ing. Rostislavu Vodákovi, případně v době nepřítomnosti jeho zástupci.

U příjmu je podstatná hranice 10 000 korun. Pokud občan Ukrajiny svým měsíčním výdělkem nepřesáhne tuto částku a zároveň bude ve špatné sociální situaci, bude byt poskytnut bezúplatně. V opačném případě bude bydlení za úplatu ve výši paušálu, která bude řešena dodatkem ke Směrnici pro přidělování městských bytů.

Smlouvy bude uzavírat Správa nemovitostí města Jičína. V každém případě je toto ubytování z principu krátkodobé a sociální odbor bude každého ubytovaného motivovat, aby si sehnal dlouhodobé nájemní bydlení.

Vláda ČR schválila na svém zasedání dne 16. března kompenzaci obcím a krajům za ubytování Ukrajinců v jejich prostorách, a to ve výši 200 korun za osobu za den. Městský úřad Jičín samozřejmě povede evidenci.

Budova ve Vrchlického ulici je v majetku města a je pod Správou nemovitostí města Jičína. Jedná se o dvanáct bytů. Byty se postupně vybavují – nábytek je buď nakupován, anebo pochází ze sbírky, kterou město vyhlásilo mezi zaměstnanci městského úřadu a příspěvkových organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…