Jičín: Mírový běh se v sobotu 7. srpna zastaví v sportovním areálu

28.07.2021 13:19

Po dvou letech je město Jičín opět na trase mezinárodního mírového běhu. Dorazí k nám v sobotu 7. srpna a přibližně v 10:45 se běžci pozdraví s veřejností na oválu ve sportovním areálu. Přijďte se podívat.

Jičín: Mírový běh se v sobotu 7. srpna zastaví v sportovním areálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Účastníci přiběhnou směrem od Popovic, dále budou pokračovat přes průmyslovou zónu, v parku u Šibeňáku zahnout k rybníku, až dorazí do sportovního areálu. Zde se na chvilku zastaví a pozdraví se s přítomnými. Poté zamíří k lipové alejí a proběhnou ulicemi Kukulova, Bolzanova, Jarošov, Hviezdoslavova a Hrachovská a skrze Holínské Předměstí opustí město Jičín. Rada města Jičína vyslovila mírovému běhu spoluúčast, na bezpečnost dohlédnou strážníci Městské policie Jičín.

Jičínská epizoda je součástí rozsáhlé akce – mírového běhu Sri Chinmoy-Home Peace Run. Jedná se o nesoutěžní štafetový běh olympijského typu s hořící pochodní s cílem porozumění mezi národy a lidmi celého světa. Peace Run nepropaguje ani nepodporuje žádné konkrétní náboženství nebo politický názor, snaží se podporovat svobodu, toleranci a porozumění. Zakladatelem je filozof, umělec a sportovec Sri Chinmoy.

Peace run vznikl v roce 1987 a tradičně je zahajována před budovou OSN v New Yorku. Tradiční pochodeň pozvedla řada osobností, patří mezi ně mimo jiné Václav Havel, Martina Navrátilová, Carl Lewis, Michail Gorbačov, Nelson Mandela, Matka Tereza a mnozí další.

Trasa letošního roku se vzhledem ke známým událostem omezila na Slovensko a Českou republiku. Start je dne 27. července a dne 1. srpna běžci překročí státní hranici a zamíří do Lednice. Odtud trasa povede před Dolní Kounici, Boskovice, Rychnov nad Kněžnou, Hořice, Mnichovo Hradiště, Litoměřice, Žatec, Boží Dar a poté až k německé hranici, kde skončí dne 11. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.