Jičín: Nezávislý tým ekonomů hodnotil kvalitu zadávání veřejných zakázek

01.10.2018 15:20

Nezávislý tým ekonomů Zindex pravidelně hodnotí kvalitu zadávání zakázek v jednotlivých obcích. Jičín se v silné konkurenci měst do 20 tisíc obyvatel umístil na 49. místě ze 155.

Jičín: Nezávislý tým ekonomů hodnotil kvalitu zadávání veřejných zakázek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jičín získal hodnocení 74 %. V nejlepší třetině žebříčku navíc byly minimální rozdíly, jelikož pouze prvních 6 nejlepších měst přesáhlo hodnocení 80 % a vůbec nejlepší město (Aš) získalo 85 %. Na druhém místě skončil Vítkov s 82 %, na třetím Benešov s 81 % a na čtvrtém až šestém města Jeseník, Studénka a Přelouč. To jenom dokumentuje, jak těsné jsou rozestupy v elitní třetině. Kvalita zadávání a transparentnost zakázek v Jičíně je tedy nadprůměrná. RM vzala výsledek průzkumu na vědomí.

Zindex v nejnovějším průzkumu hodnotil zakázky z let 2015 až 2017. Tým spadá pod zapsaný spolek Econlab, fungujícím při Univerzitě Karlově. Výsledné hodnocení je průměrem z devíti kritérií: počet nabídek, koncentrace dodavatelů, nástroje podporující soutěž, podíl veřejných zakázek na celkových nákupech, pochybení dle ÚOHS, soutěžní řízení, konzistentní jednání, kvalita dat ve Věstníku a kvalita dat na profilu. Na webových stránkách Zindexu (ZDE) lze nalézt kompletní analýzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…