Jičín: O rekonstrukci budovy bývalé VZP rozhodne zastupitelstvo

19.03.2018 16:04

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit záměr financování rekonstrukce budovy v ulici 17. listopadu č.p. 861 u autobusového nádraží. Jedná se o „bývalou VZP“. Má zde vzniknout polyfunkční komunitní centrum. Zastupitelé budou rozhodovat o zařazení položky do rozpočtů města na roky 2019 a 2020, konkrétně jde o částky 25 milionů Kč a 25,5 milionu Kč v daném pořadí. Celkové odhadované náklady jsou tudíž zhruba 50,4 milionu Kč bez DPH.

Jičín: O rekonstrukci budovy bývalé VZP rozhodne zastupitelstvo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Město na rekonstrukci vnitřních prostor požádalo o dotaci od IROP v maximální možné výši 17 994 162,37 Kč. Projekt od poskytovatele získal plný počet bodů. Mimoto má Jičín přiznánu dotaci na zateplení objektu (snížení energetické náročnosti budovy), a to ve výši 4 323 909,20 Kč. Jejím poskytovatelem bude Státní fond životního prostředí ČR.

Dům bude sídlem sociálních, poradenských služeb. Dle záměru projektu bude sloužit například Péči o duševní zdraví, Tyflocentru, Občanskému poradenskému středisku. Nepřerušen by měl zůstat provoz lékárny, která zde nyní funguje. Dům se také stane sídlem Pedagogicko-psychologické porady. Ta je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje, nikoliv Jičína, proto s ní má město již uzavřenu smlouvu o smlouvě budoucí, řešící nájemné. To má být ve výši 515 880 Kč ročně. Smlouva bude uzavřena na dobu deseti let.

Město připravuje vypsání veřejné zakázky, předtím je však nutné schválit financování, což je věc rozhodnutí ZM. Veřejné zasedání se koná ve středu 21. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …